dinsdag 20 augustus 2024

GODS STORM ZAL HET LIED VAN DE DUISTERNIS TOT ZWIJGEN BRENGEN

   

zaterdag 17 augustus 2024

DE VIJAND HEEFT OOK EEN PLAN

  DE VIJAND HEEFT OOK EEN PLAN!




Wees evenwichtig (gematigd en nuchter), wees waakzaam en op uw hoede; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden.
(1Petrus 5:8)


God heeft een plan voor je leven, maar de duivel heeft ook een plan voor jou. Als gevolg daarvan zegt de Bijbel dat we evenwichtig (gematigd en nuchter), waakzaam en altijd op onze hoede moeten zijn.

Gematigd betekent “gedisciplineerd”, nuchter betekent “serieus,” waakzaam betekent “vastberaden” en voorzichtig betekent “ behoedzaam.” We moeten zo te allen tijde leven. Dat is serieus.  


Dus moeten we het serieus nemen om tegen de vijand te vechten. Wanneer God je een gebied in je leven laat zien waar de vijand jou op aanvalt, is dit niet de tijd om achterover te leunen en niets te doen. Het is tijd om dit serieus te nemen en terug te vechten tegen Satan.

Gods plan voor ons is om meer dan overwinnaars te zijn in Christus. We hoeven niet te leven om slaaf te zijn volgens het plan van de vijand. Je kunt nu direct beslissen om te doen wat je moet doen. Neem God serieus, volg de ingevingen van de Heilige Geest en blijf op je hoede voor de vijand. Kies er vandaag voor om Gods plan voor je leven te volgen, niet dat van Satan en je zult de vijand in elke slag verslaan.
Bid om de H.Geest dat Hij je helper mag zijn om Gods weg te blijven volgen!

BRON: Joyce Meyer Ministries.





"Wees verstandig en let goed op. Jullie vijand, de duivel, loopt rond als een brullende leeuw die een prooi zoekt. Hij zoekt wie hij kan verslinden. Verzet je tegen hem, sterk in je geloof" 
(1 Petrus 5:8-9)









dinsdag 6 augustus 2024

DE NIEUWE TIJD

 DE NIEUWE TIJD:




Profetie uit
HET BOEK HENOCH:



       Henoch,zie Genesis 5:21-24

het boek Henoch, dat is het eerste geschrift dat ooit door een mens geschreven werd. Waar gaat het over? Het gaat over de periode dat alle kwaad van de aarde verwijderd gaat worden.
Henoch begint met uit te leggen dat er engelen corrupt werden, die naar de aarde kwamen om de mensen allerlei kwaad te leren. Zij onderwezen de mens over magie, toverij, wapens, oorlog, make-up (verleiding!), en vele andere zaken. Het gevolg was dat de mens buitengewoon slecht werd en er enorme ellende op aarde kwam.
Henoch beschrijft drie oorzaken van het kwaad op aarde: de gevallen engelen, de boze geesten en de slechte mensen.
Volgens Henoch zouden de slechte mensen door alle eeuwen heen de aarde bezitten en geweldig veel macht hebben. Tot de tijd aanbreekt dat ze overgeleverd worden in handen van de goede mensen, die er een einde aan maken.
Er is een tijd bepaald dat allen die het kwade liefhebben van de aarde verwijderd worden. Dan breekt er een nieuw tijdperk aan waar de goede mensen zullen leven in de goedheid van God.
Wat opmerkelijk is, is dat dit boek over de hele wereld opeens onder de aandacht komt. Zou het inderdaad kunnen zijn dat dit boek geschreven werd voor ons? Dat wij nu in de tijd leven dat het kwaad verwijderd gaat worden?
Wie is Henoch? Er wordt uitvoerig over hem gesproken doorheen de Bijbel. De apostelen en profeten van de Bijbel kenden zijn geschriften heel goed. Hij was een van de eerste mensen die leefde, en hij wandelde heel dicht met God. Daarom gaf God hem deze inzichten.
Bijzonder dat een man die leefde aan het begin der tijden een boodschap kreeg voor het einde van alle kwaad.
Het is een boodschap vol hoop en bemoediging. Ik kan de indruk niet van me afschudden dat we wel eens in de tijd zouden kunnen leven die Henoch beschreef. De tijd waarin goede mensen de aarde beginnen te bevrijden van de slechte mensen.
Al vele jaren zegt God me dat Hij alles aan het herstellen is en dat ik een boodschap van hoop heb voor de mensheid. Dat sluit aan bij de boodschap van Henoch.
In de Bijbel wordt er ook gesproken over een tijdsperiode waarin satan alle natiën zal verzamelen in een finale poging om de hele aarde te overheersen. Dat zien we vandaag letterlijk gebeuren. Maar de Bijbel beschrijft hoe dat zal eindigen in het permanent oordelen en verwijderen van satan en alle mensen die hem volgen.
De boodschap van Henoch sluit perfect aan op de boodschap van de Bijbel, die spreekt over een nieuwe wereld die eraan komt. Een wereld waar het goede zal heersen.
In deze fase zien we dus twee dingen: enerzijds de wereldwijde beweging van het kwaad om eens en voor altijd de totale heerschappij te krijgen over de hele mensheid. En anderzijds zien we een ongekend ontwaken waarbij waarheid, licht, goedheid en recht opeens massaal manifest worden.
We kunnen ons richten op het eerste en klagen over het kwaad dat we zien om ons heen. Maar wat beter is, is om gericht te zijn op het goede dat wereldwijd begint op te staan en wat zal leiden tot een nieuw tijdperk.

Er is dus hoop. Denk echter niet dat het allemaal zomaar ineens pats boem zal veranderen. We hebben geduld, moed, geloof en volharding nodig. Want alles wijst erop dat deze eindstrijd nog enige tijd zal duren. Ik geloof dat er een definitieve ommekeer zal zijn, nadat alle plannen van het kwaad gefaald hebben en de mensheid massaal wakker geworden is. Dan zal er een nooit eindigende opwaartse lijn zijn, waarbij het goede onze wereld in toenemende mate zal gaan hervormen.
Voor ons is het allemaal belangrijk dat we zelf terugkeren naar de Schepper, de Bron van al het leven, die ons wil veranderen in mensen vol liefde. Daarom kwam Jezus. Om de mens weer bij de Vader te brengen.
Er zal een ongekend grote zuivering op aarde komen. Richt je daarop. En keer terug naar de Bron en Gever van alles wat goed en mooi is.
Het goede is het kwade aan het overwinnen. Hou dat vast. Er komt uiteindelijk een nieuwe wereld aan.
 
De aarde en mensheid zijn niet geschapen met de bestemming om door het kwaad overheerst te worden. De bestemming van de hele schepping is om door het goede geregeerd te worden. Dat is het oerplan, en dat is wat er uiteindelijk zal gebeuren.

BRON: D.S.  (profeet Amerika)

"Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER: Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk; Ik zal je een hoopvolle toekomst geven."
(Jeremia 29:11)







"Schuld erkennen en terugkeren naar de harmonie met God, Hem erkennen als Schepper en Jezus als Verlosser, dát is nu de belangrijkste remedie voor de gehele mensheid."

Spreuken 2:21-22:
“Want de rechtschapenen zullen het land bewonen
en de deugdzamen mogen er blijven,
maar de goddelozen worden uit het land weggevaagd
en de trouwlozen worden er uitgeroeid.”






Jezus Christus zal gediend, geëerd en verheerlijkt worden.

In Gods nieuwe wereld zal iedereen Gods heerschappij respecteren.
In die nieuwe wereld zal de mensenmaatschappij verenigd zijn in de aanbidding van DE WARE GOD.
= JEZUS CHRISTUS.
JEZUS CHRISTUS IS DE ENIGE EN WARE REDDER DER MENSEN.

Mensen, wat er ook gebeurt in de komende jaren, weet dat het TIJDELIJK is. De oorlogen, economische ineenstorting, het voedseltekort, allerhande tribulaties ... We zijn getuige van de laatste stuiptrekkingen van een verslagen en stervende slang, die wanhopig probeert zoveel mogelijk schade aan te richten, voordat hij permanent van de aardbodem verdwijnt.
Na de stormen zullen we een nieuw tijdperk zien ontstaan, een stralende nieuwe dag, waarin deze wereld weer vrij zal ademen en vernieuwd zal worden als nooit tevoren.
Laat wanhoop je dus niet verstikken. Laat angst je niet regeren. De stormen zullen je een beter mens maken. De moeilijke tijden zullen ons allemaal reinigen en zuiveren, en ons terugbrengen naar de basis. We zullen eruit komen als betere mensen met betere karakters.
Wanhoop niet. Vertrouw op God. Help anderen. Bid veel. En geniet van de dagelijkse zegeningen die komen, zelfs tijdens de hevige stormen.
De nacht zal eindigen en een nieuwe dag zal aanbreken voordat je het weet.
Volg niet de doemprofeten die je hoop stelen. Iedereen die de schitterende toekomst niet ziet, is blind, wat ze ook zeggen.