woensdag 9 oktober 2024

HET GEBED

 HET GEBED:

 Een gebed is nooit tevergeefs!


                       Dolindo Ruotolo, de oude man van de H.Maagd, zoals hij zichzelf noemde (hij bad altijd de rozenkrans!)


Overweging over het gebed, door de dienaar Gods priester DON DOLLINDO RUOTOLO. (Napels,It.1882 +1970)

"Met absolute zekerheid kan gezegd worden dat geen gebed tevergeefs is, en dat wanneer we onszelf niet verhoord zien, we een grotere, tijdelijke en eeuwige troost voorbereiden."
Hoe vaak, biddend, voelen we ons alsof Jezus Christus, de Maagd Maria en de Heiligen niet naar ons luisteren, en de ziel desoriënteert zich soms tot het geloof gebroken is! Hoe vaak, in deze momenten van duisternis, suggereert Satan dat het tevergeefs is om te bidden en ons in een donkere wanhoop werpt die misschien wel de grootste kwelling van het leven is!
Toch moeten we in die momenten van duisternis het gebed intensiveren, om het geloof overdreven door de test te worden en om meer dank te krijgen dan wat het gevraagd heeft.
Je kunt met absolute zekerheid zeggen dat geen gebed tevergeefs is, en dat wanneer we elkaar niet toegewezen zien, we een grotere, tijdelijke en eeuwige troost voorbereiden.
We zijn niet in de steek gelaten in de wereld, we zijn geen verschoppelingen, we zijn hemelse Vaders kinderen, en Hij reserveert zijn brood, dat is de rijkdom van zijn genade.
(Uit het commentaar op het evangelie van H. Mattheüs door priester Don Dolindo Ruotolo)
Dienaar van God Vader Dolindo bid voor ons.


''Wanneer je biddend voor God staat, overweeg dan wat je bent:
spreek met Hem als het kan en als het niet kan, blijf dan stil,
probeer je dan God voor te stellen en doe niets anders.''
(St. pater Pio)

"Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat Hij naar ons luistert als we Hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil."
(1Johannes 5:14)




zaterdag 5 oktober 2024

EEN HOOPVOLLE TOEKOMST

 EEN HOOPVOLLE TOEKOMST: