woensdag 13 mei 2020

LAAT GODS KONINKRIJK KOMEN IN KRACHT




LAAT GODS KONINKRIJK KOMEN IN KRACHT:


We beleven duistere tijden, ondanks dit  alles wil God zijn Koninkrijk  in en door ons laten komen in deze wereld! We kunnen ons de vraag stellen om welk koninkrijk het hier zal gaan... Toen Jezus bij Pilatus was en deze hem vroeg ‘Ben jij de Koning van de Joden?’ zei Jezus hem:
Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld. Als mijn Koninkrijk van deze wereld was, zouden mijn dienaren voor Mij hebben gestreden. Dan hadden de Joden Mij niet gevangen kunnen nemen. Maar mijn Koninkrijk is niet van deze wereld."
(Johannes 18)
Toen Jezus’apostelen naar de eindtijd vroegen, antwoorde Hij: “"Het gaat jullie niet aan wanneer dat gaat gebeuren. Alleen de Vader weet dat. Hij bepaalt wanneer dat zal zijn.  Maar jullie zullen de Heilige Geest krijgen. Hij zal jullie kracht geven. Dan zullen jullie aan de mensen gaan vertellen wat jullie van Mij hebben gezien en gehoord.”(Handelingen 1: 6-8)
De apostelen begrepen toen ook nog niet dat het Koninkrijk die Jezus kwam stichten op aarde, geen aards koninkrijk was, maar een Koninkrijk in de Geest.

De Farizeeërs vroegen aan Jezus wanneer het Koninkrijk van God zou komen. Jezus antwoordde: "Het Koninkrijk van God komt niet zó, dat je het kan zien.  Je zal niet kunnen zeggen: 'Kijk, hier is het,' of: 'Kijk, daar is het!' Want het Koninkrijk van God is binnenín jullie." (Lucas 17:20-21)
Jezus vertelt ons dat het Koninkrijk is als een mosterdzaadje dat kiemt en groeit. Het Rijk Gods komt dus niet plots uit de hemel gevallen, het groeit, en aan die groei ervan worden wij uitgenodigd om eraan mee te werken, een actieve inzet dus.

BIDDEN IN DE KRACHT VAN DE GEEST:

Een voorname en wijze Heilige van de Russisch orthodoxe kerk, de H. Serafim van Sarov, zegt ons het volgende:

“De ware zin van ons christelijke leven bestaat in het verwerven van de H.Geest.”

Echter vele  christenen, alsook vele christelijke kerken maken de fout dat ze de H.Geest teveel in hokjes willen plaatsen, en daar mag Hij dan éénmaal per jaar uit te voorschijn komen en dat is met Pinksteren en/of de dagen die eraan vooraf gaan. Op deze manier gaat men zeker niet de H.Geest verwerven! Ons bidden en werken om het verwerven van de H.Geest is een werk van elke dag.

De H. Geest openbaart zich hoofdzakelijk in KRACHT EN VUUR: we lezen in Handelingen
2:2-4: “ Plotseling was er een geluid alsof er een stormwind door het hele huis waaide.  En er waren een soort van vuurvlammen te zien. Dat vuur verdeelde zich en kwam op hen allemaal.  En ze werden allemaal vol van de Heilige Geest en begonnen allemaal in andere talen te spreken. Het waren talen die Gods Geest hun gaf.”
Neen de H.Geest komt niet in een zacht flauw briesje en op zijn kousenvoeten binnen bij ons. Hij IS KRACHT EN VUUR! Ook daarom houd de Geest niet van lauwheid en onverschilligheid.
Als we willen leven van Jezus’Geest dan zullen we ons bereid moeten tonen om hem onbelemmerd te laten werken in ons en door ons, daarvoor zullen we ons moeten losmaken van bepaalde dingen, bepaalde ideeën en visies loslaten  om de Geest de vrijheid te geven vrij te kunnen werken in ons en “de nieuwe mens” in ons tot stand te laten komen. (Stugheid kan een belemmering zijn om herschapen te worden in een nieuwe mens.) Laat los, en laat Gods wil geschieden in uw leven, en niet langer uw eigen wil. Leef in overgave aan Gods werken en plannen, en een schitterende toekomst wacht op je tot in eeuwigheid!

Ons gebed moet een wapen worden waarmee we ‘geestelijk bolwerken’ neerhalen.

2Kor. 4:” De wapens van onze strijd zijn geen menselijke wapens, maar geestelijke wapens. Het zijn sterke wapens van God, die elke geestelijke muur kunnen afbreken.”

Deze geestelijke bolwerken of geestelijke muren, dat zijn de geesten der duisternis, of de machten van het kwaad waartegen we moeten strijden.
Een zéér effectief wapen hiertegen is ons KRACHTIG GEBED in de Geest. We moeten leren de machten van het kwaad op een strenge en radicale manier toe te spreken om ze op dergelijke manier te verdrijven van onze wereld,  zo werken we mee, aan het tot stand komen van het Rijk Gods op aarde. In Marcus 1:21-28 zien we hoe Jezus een bezetene toespreekt op een strenge toon, hij beveelt de onreine geest op strenge toon die man te verlaten.
De machten van het kwade komen heus niet onder de indruk van een zacht gebedje, willen we ze verdrijven dus moet ons bidden en spreken krachtig en streng zijn.
 Daarom moeten we krachtig bidden en de kwade geest streng toespreken en hem gebieden in ‘Jezus naam onze aarde te verlaten!







Bid KRACHTIG:

WANT VAN U IS HET KONINKRIJK EN DE KRACHT EN DE HEERLIJKHEID  IN EEUWIGHEID.AMEN. GLORIE AAN GOD. GLORIE AAN JEZUS TOT IN EEUWIGHEID!

BID om de H.Geest!


“Onze tijd heeft een enorm grote nood aan de uitstorting van de Gaven van Gods Geest in de zielen. Ondanks de snel toenemende graad van materiële ontwikkeling is deze wereld in een ongeëvenaard diepe duisternis 
gehuld.
 Aanroeping en gebed tot de Heilige Geest is één van de belangrijkste sleutels tot de vestiging van het Rijk van Christus op aarde. Het is dan ook geen toeval dat de Allerheiligste Maagd Maria zo vurig aanspoort om ons tot de Heilige Geest te wenden. Doe dit steeds in vereniging met Maria, want Haar macht voor het bekomen van de uitstortingen van de Heilige Geest is waarlijk onbegrensd. Dien Haar in volmaakte gehoorzaamheid, en Zij zal u de oneindige schatten van de Heilige Geest schenken, die uw hele wezen en leven reeds hier op aarde in een ongekende mate zullen veranderen.”
Laten we dus bidden op voorspraak van Maria, de bruid van de H.Geest, die een zeer krachtige uitwerking op de werking van de H.Geest in uw leven kan bekomen, vraag haar daarom om voor u ten beste te spreken bij de H.Geest. Bid dagelijks om de kracht van de H.Geest. Pas dan kan er iets gaan bewegen. En als de Geest beweegt, beweeg dan mee met Hem. Als je mee beweegt met de Geest dan beweeg je richting God. Beweeg je op je eigen manier, dan beweeg je richting wereld, en weg van God.

"Aan onze God en Vader komt de eer toe tot in alle eeuwigheid."
(Filippenzen 4:20)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.