zaterdag 12 augustus 2023

WEES EEN WARE AANBIDDER

   WEES EEN WARE AANBIDDER:


                      
"De HEER wil ik prijzen, elk uur van de dag,
mijn mond is altijd vol van zijn lof."
(psalmen 34:2)



"Maar er komt een tijd, en die tijd is nu gekomen, dat wie de Vader echt aanbidt, Hem aanbidt in geest en in waarheid. De Vader zoekt mensen die Hem zo aanbidden." (Johannes 4:23)

Aanbidding is zoveel meer dan alleen liederen zingen of ellenlange gebeden opzeggen.  Het is een gesteldheid van het hart en een gemoedstoestand. We kunnen God zelfs vurig aanbidden zonder een enkele noot te zingen. Onze aanbidding voor God wordt in onze harten geboren, het vult onze gedachten en het wordt tot uitdrukking gebracht door de woorden die we spreken en door onze levenswijze.

De wereld denkt vaak bij aanbidding aan een “religie”, wat zo ver verwijderd is van het Bijbelse begrip van aanbidding. Het gaat over een persoonlijke relatie, geestelijke intimiteit en vurige uiting van toewijding van mensen die God liefhebben met heel hun hart. Dit is ware aanbidding.
De Bijbel zegt dat God mensen zoekt die Hem aanbidden “in geest en in waarheid”.

Ik vind het interessant dat Hij niet wil dat zomaar iemand hem aanbidt. Hij wil oprechte mensen die zuiver in Zijn Waarheid leven. Hij wil niet aanbeden worden uit angst, verplichting of religie.

Ware aanbidding is het is het resultaat van intimiteit met God. Aanbid God vandaag met je gehele hart en wees een aanbidder in geest en in waarheid!


BRON: Joyce Meyer Ministries.


"Daarom bent U groot, HEER, mijn God. Het is zoals ons altijd is voorgehouden: zoals U is er geen, er bestaat geen andere god dan U."
(2 Samuel 7:22)


Video: Tu es saint:

     
"En de engelen juichen toe dat je heilig bent, het universum verkondigt dat je heilig bent, je bent verheerlijkt God allerheiligste, voor altijd ben je heilig."


Lof en aanbidding zijn de manier waarop we onze liefde, bewondering en verwondering uiten voor de aanwezigheid van God. De christen ademt de goedheid van God en leeft van aanbidding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.