vrijdag 27 september 2019

OP GODS TIJD






OP GODS TIJD:


Leven op Gods tijd vergt een houding van geduld.


Laat alles op Gods tijd gebeuren, dat is de beste tijd. Als moderne mensen is ons altijd aangeleerd geweest dat we bij de pinken moeten zijn (ook wel om in alles de eerste of de beste te zijn…) Uzelf afhankelijk maken van Gods tijd, en leven in vertrouwen op Gods Voorzienigheid, is in Gods ogen van grote waarde! Gods tijd is de beste, niet de onze. God weet wat het beste is voor ons.

Overweging:

God zorgt ervoor dat dingen op het juiste moment gebeuren.
“Want het visioen, al wacht het zijn toegewezen tijd nog af, smacht naar zijn vervulling: het vertelt geen leugen. Al blijft het uit, geeft het wachten niet op, want komen doet het beslist en het komt niet te laat.”
( Habakkuk 2:3)

Wacht je op het moment dat de verlangens van je hart zichtbaar worden? Bid je voor bevrijding van angst of andere dingen die je tegenhouden zodat je jouw dromen in vervulling ziet komen? Ben je aan het wachten en bidden voor de redding van vrienden en familie? Vertrouw je op Gods voorziening, gunst, promotie, eer en alle zegeningen die in Zijn Woord worden gevonden?

Ben je moe van het wachten op gebedsverhoringen? Als je gefrustreerd bent en jezelf afvraagt, “Wanneer, God, wanneer?” Dan is het belangrijk te weten dat
Gods timing vaak een mysterie is. Hij doet geen dingen volgens ons tijdschema. Toch belooft  Zijn Woord dat Hij niet te laat zal zijn, geen enkele dag. 

God zorgt ervoor dat dingen op precies het juiste moment gebeuren! Jouw taak is niet om erachter te komen wanneer, maar om je gedachten te richten op het niet willen opgeven totdat je de eindstreep hebt bereikt en leven mag in zijn volheid en schitterende zegeningen van God! Hoe meer je Jezus vertrouwt en je ogen gericht houdt op Hem, des te meer leven zul je hebben. Op God vertrouwen brengt leven. Geloven brengt rust. Dus stop om alles proberen uit te pluizen en laat God, God zijn in jouw leven.

BRON Overweging: Joyce Meyer Ministries.

Uit ervaring kan ik zeggen dat een leven leiden op Gods tijd meer gelukkig maakt dan te leven op de tijd des wereld, dewelke veel gejaagdheid en stress teweegbrengt!

Overdenking:

 De levenskracht van God bestaat, met een schitterende kracht, ongeacht tijd of plaats. Gods leven blijft voor altijd onveranderd gedurende de omwentelingen van hemel en aarde. Alle dingen gaan voorbij, maar Gods leven is nog steeds aanwezig, want God is de bron en de wortel van het bestaan van alle dingen.

"Leef op Gods tijd en breng dikwijls tijd door in Zijn Aanwezigheid, waar het goed is om te zijn."

Maak het hiervoor STIL.
(zie blog: de kracht van de stilte)


https://jezusmariagroep.blogspot.com/2019/08/de-kracht-van-de-stilte.html




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.