vrijdag 1 november 2019

DE STEM VAN GOD




DE STEM VAN GOD:
 
"Leer de stem van God verstaan."
Sommigen vragen zich af, spreekt God vandaag nog?
 Het is belangrijk om te beseffen dat de Bijbel duidelijk laat zien, dat God ernaar verlangt tot ons te spreken. God is niet stil of afzijdig, Hij is nauw betrokken en wil een intieme relatie met ons. Relatie is altijd gebaseerd op communicatie. Een wezenlijk kenmerk van God is dan ook dat Hij een God is die spreekt.

   Hij  wil ons richting en aanmoedigingen geven. Hij wil ons ook beschermen voor gevaren, waar we ons niet bewust van zijn. Het wel of niet horen van de stem van God, kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Het is dan ook van levensbelang dat we Gods stem leren horen.

De enige God, de Heer, spreekt!
Hij roept alle mensen op, van waar
de zon opkomt tot waar zij ondergaat.
(Psalm 50:1)
De mens leeft niet alleen van brood,
hij leeft ook van elk woord dat de Heer spreekt.
(Deuteronomium 8:3)

Kom bij Mij en luister; als je luistert, zul je leven.
(Jesaja 55:3)
Ik wil luisteren naar God, de Heer, naar wat Hij te zeggen heeft. Want Hij spreekt van zegen voor zijn volk, als zij zich niet als dwazen gedragen.
(Psalm 85:9)

In het Oude Verbond sprak God via de aartsvaders (Abraham, Mozes) en de Profeten (Jeremia, Jesaja, Elia, Hosea, Maleachi…)

“De Heer sprak met Mozes heel persoonlijk,
zoals iemand spreekt met zijn vriend.”
(Exodus 3:11)

Later sprak God door het“ mensgeworden woord van God”, Zijn Zoon Jezus Christus. (Het nieuwe verbond.) Met Jezus eindigde het “oude verbond”, het verbond waarin de Godsdienst vooral gebaseerd was op het volbrengen en onderhouden van wetten en regeltjes…We zien duidelijk tijdens het openbare leven van Jezus, dat Hij hieraan een einde stelt! 
(Hij maakt komaf met het farizeïsme!)

Het nieuwe verbond wordt gekenmerkt door de werking van de H. Geest. Op Pinksteren, werd de H.Geest uitgestort over de apostelen (het ontstaan van de jonge kerk!) Hierdoor kwam het verbond van de Geest tot stand.

“Hij heeft ons geschikt gemaakt om het nieuwe verbond te dienenniet dat van de letter van de wet, maar dat van de GeestWant de wet brengt uiteindelijk de dood Maar de Geest van God maakt levend."

(2 Korintiers 3:6)

Echte kennis van God krijg je niet in je hersenen, maar in je geest. Het wordt je gegeven door de heilige Geest van God.

Hij zal met zijn licht in jullie hart schijnen. Jullie zullen dan werkelijk kunnen begrijpen wat voor geweldige erfenis Hij aan de gelovigen gegeven heeft. Ook zullen jullie dan begrijpen hoe onvoorstelbaar groot zijn kracht is in ons die in Hem geloven. Want Gods kracht werkt in ons. Die kracht is dezelfde sterke macht waarmee God Jezus weer levend maakte. En het is dezelfde macht waarmee Hij Hem in de hemelse plaatsen een plaats gaf naast zichzelf.”

(EFEZIËRS1: 18-20)

Je mag God altijd vragen om je ogen meer te openen, en je te leren te kijken met de ogen van je geest.

Als je de Bijbel leest, vraag dan altijd aan God om je te leiden door zijn heilige Geest.

 

Onze tijd heeft een enorm grote nood aan de uitstorting van de Gaven van Gods Geest in de zielen. Ondanks de snel toenemende graad van materiële ontwikkeling is deze wereld in een ongeëvenaard diepe duisternis gehuld. Aanroeping en gebed tot de Heilige Geest is één van de belangrijkste sleutels tot de vestiging van het Rijk van Christus op aarde. Het is dan ook geen toeval dat de Allerheiligste Maagd Maria zo vurig aanspoort om ons tot de Heilige Geest te wenden. Doe dit steeds in vereniging met Maria, want Haar macht voor het bekomen van de uitstortingen van de Heilige Geest is waarlijk onbegrensd. Dien Haar in volmaakte gehoorzaamheid, en Zij zal u de oneindige schatten van de Heilige Geest schenken, die uw hele wezen en leven reeds hier op aarde in een ongekende mate zullen veranderen.

 



Uiteindelijk (in deze laatste tijden) spreekt God bij monde van de Koningin van de Profeten, de moeder van Zijn Zoon Jezus Maria, via de verschijningen van de Moeder Gods, in het bijzonder deze te La Salette (1846)



Jezus sprak: “Mijn schapen luisteren naar mijn stem, en Ik ken ze, en ze volgen Mij.”
(Johannes 10:27)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.