woensdag 16 december 2020

DE WIJSHEID VAN GOD

 

 

 

WACHT OP DE WIJSHEID VAN GOD:

 



Mensen vragen mij vaak, “Hoe kan ik zeker weten of ik wandel in Gods Waarheid of wandel volgens mijn gevoelens en emoties?” Ik geloof dat het antwoord te vinden is in geduldEmoties dwingen ons om te haasten, ze vertellen ons dat we iets moeten doen en het liefste meteen! Maar de goddelijke wijsheid vertelt ons te wachten totdat we een helder beeld hebben van wat we moeten doen en wanneer we het moeten doen. De goddelijke wijsheid vertelt ons dat we naar wijze leiding en raad moeten zoeken voordat we overhaaste besluiten nemen.  We moeten in staat zijn om gas terug te nemen en onze situatie vanuit Gods perspectief te bekijken. We moeten beslissingen nemen op basis van wat we weten in plaats van wat we voelen. We moeten Zijn wijsheid en de wijsheid van de aan ons toevertrouwde personen, die Hij in ons leven heeft geplaatst, ontvangen.

Wanneer je voor een moeilijke beslissing staat, wacht dan tot je een helder antwoord hebt gekregen voordat je iets doet waar je misschien spijt van krijgt. Emoties zijn heerlijk, maar ze mogen niet de plaats innemen van wijsheid en kennis. Zoek Gods leiding dat Hij je mag laten zien wat je moet doen.

Gedurende onze reis door het leven zullen we veel keuzes moeten maken en we kunnen in problemen komen als we deze maken op grond van onze emoties of wat we denken of willen.  God wil dat we verstandige keuzes maken. Ik denk dat wijsheid inhoudt om nu keuzes te maken waar we later blij om zullen zijn.

Doe niet iets zelfzuchtig door de gok te wagen dat de dingen wel goed zullen komen. Wijsheid gokt niet, het investeert in de toekomst. Wijsheid neemt geen genoegen met een kortstondig genoegen. In plaats daarvan volgt het God naar een nieuwe morgen.

 

BRON: Joyce Meyer Ministries.

 

“Let dus goed op welke weg u bewandelt, gedraag u niet als dwazen maar als verstandige mensen. Gebruik uw dagen goed, want we leven in een slechte tijd.”

(Efeziërs 5:15-16)

 

De wijsheid van boven daarentegen is vóór alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is rijk aan ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht.”

(Jakobus 3:17)

 

En vraag jezelf niet af waarom het vroeger beter was dan nu. Het getuigt van weinig wijsheid als je daarnaar vraagt.”

 (Prediker 7:10)

 

“Wie geduldig is geeft blijk van groot inzicht,
wie onbesuisd is stapelt dwaasheid op dwaasheid.”

(Spreuken 14:29)

 

Hoeveel beter is het wijsheid te verwerven dan goud,
hoezeer is inzicht te verkiezen boven zilver.”

(Spreuken 16:16)

 

Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven.”

(Jakobus 1:5)

 



 

 

 Het hoogste doel van de mens zou het brengen van glorie aan God moeten zijn (1 Korintiërs 10:31), en dit omvat het bidden naar Zijn wil. Eerst dienen we om wijsheid te vragen. “Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven” (Jakobus 1:5) Wanneer we vragen om wijsheid, moeten we er op vertrouwen dat God vrijgevig is en bereid is om onze gebeden te beantwoorden: “Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel” (Jakobus 1:6; zie ook Marcus 11:24) Dus, bidden naar de wil van God omvat het vragen om wijsheid (om de wil van God te kennen) en het vragen om geloof (om de wil van God te vertrouwen)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.