vrijdag 20 januari 2023

WACHTWOORD VAN DE HEMEL

 

  

WACHTWOORD VAN DE HEMEL:

 



 

   BIDDEN:

 

De H. Alfonsus Maria Van Liguori benadrukt: “dat heel ons heil gelegen is in gebed.” Vandaar het beroemde axioma”Wie bidt wordt gered, wie niet bidt wordt veroordeeld”Gebed is altijd het geneesmiddel tegen elk kwaad en het opent voor ons de poort van de hemel.

 

"U verlangt naar iets, maar krijgt het niet. U bent jaloers en moordlustig, maar bereikt uw doel niet. U bekvecht en twist met elkaar. U krijgt niets omdat u niet bidt."
(Jakobus 4:2)

 




Wat we vragen in ons gebed moet in overeenstemming zijn met Gods WIL, anders zal het niet geschieden. 

1 Joh:14:”Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden in de zekerheid dat Hij ons verhoort ALS we maar vragen wat in overeenstemming is met ZIJN WIL!!”

 

 

                                
          “Laat geen dag voorbij gaan zonder gebed tot God.” 



 

(In haar boodschap van La Salette vraagt Maria, dat men elke dag s’morgens en s’avonds 1 Onze Vader en 1 Weesgegroet zou bidden. En aan hen die meer tijd hebben vraagt ze om meer te doen.)

 

"Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat Hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt."
(1Tessalonicenzen 5:16-18)

 

"Maar als jullie bidden, trek je dan terug in je huis, sluit de deur en bid tot je Vader, die in het verborgene is. En jullie Vader, die in het verborgene ziet, zal je ervoor belonen."
(Matteüs 6:6)

 

 

“Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan.”

(Mattheüs 7:7-9)

 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.