vrijdag 12 februari 2021

ONTWAAK!

 

 

 ONTWAAK!


             "Ontwaak slaper,sta op uit de dood,en Christus LICHT zal over u stralen."

Profetie:

 

 

 

 

KINDEREN VAN HET LICHT, HET IS TIJD DAT U UW OGEN OPENT VOOR WAT ZICH AFSPEELT IN ONZE HUIDIGE WERELD! Sluit niet langer uw ogen voor het kwaad in je eigen leven of in uw omgeving, maar word wakker. Stel het kwade aan de kaak, Het Rijk Gods kan niet gedijen in een wereld waar de duisternis alles overwoekerd, en zich overal vastnestelt als een kankergezwel.

Weiger om compromissen te sluiten met het kwade, de wereld doet niks anders dan compromissen sluiten met het kwade!!! Zo tasten ze God aan in Zijn heiligheid. De duisternis moet verdwijnen en HET LICHT VAN CHRISTUS MOET STRALEN! Spreek Waarheid, deel waarheid, Kom op voor de Waarheid.HET LICHT ZAL DE DUISTERNIS OVERWINNEN.Zo heeft God het vastgesteld.

LAAT ALLES TRANSFORMEREN IN ZUIVER LICHT, OOK JEZELF.

DE GANSE SCHEPPING MOET LICHT WORDEN!  ONTWAAK!!!

Werkt actief mee aan de komst van Gods Rijk, en zit niet af te wachten,het komt niet als vanzelf!

 Dit is de tijd om vooruit te kijken. De kop van de slang zal verpletterd

 worden (Genesis 3:15), de mensheid wordt bevrijd. Maar het gaat stap voor stap. Hou je blik op de toekomst gericht.

 


"De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat de luister van Gods kinderen openbaar wordt."

(Romeinen 8:19)


GERECHTIGHEID EN GENADE:

 

                     ONTWAAK!


Goede vrienden, uit eigen ervaring, wat ik tijdens stil gebed en overweging ervaar, is dat GODS GERECHTIGHEID voor ons ligt! Deze stelling wordt wereldwijd door de ganse profetengemeenschap (gekende en minder gekende…) bevestigd!

 Gods gerechtigheid, betekent niet het einde van de wereld! Maar wel het einde van de wereld zoals we die gekend hebben

 

Profetisch woord:

 

Dit is een woord dat de Heer gaf:

 

Hier is het woord van de Heer voor de tijd en het seizoen waarin je je bevindt.  Verwarring en chaos zullen heersen. Wees niet bang of ontsteld. Het patroon van het leven zoals je het hebt gekend staat op het punt om te veranderen. Ken dit! Begrijp dit! De koning der koningen en de Heer van de legermachten zit op de troon. Engelen worden op dit uur verzonden voor belangrijke opdrachten aan het aardse rijk. Wie op de troon zit is de baas over de grote dienst. Duisternis lijkt de overhand te krijgen terwijl het in werkelijkheid gewoon wordt blootgesteld aan het licht. Het zal binnenkort plaats vinden voor een grotere realiteit van licht en rechtvaardigheid. Wees niet verbijsterd over de spiegel waarin je naar de realiteit kijkt, maar een schaduw van een grotere realiteit die nog moet worden onthuld. Ik heb je gezegd dat de Heilige Geest alles zal onthullen wat komen gaat en ik zal dit doen door mijn uitverkoren profeten. Veracht de boodschapper niet, maar let op mijn woorden. Nogmaals zeg ik je wees niet bang. Het kwaad moet aan het licht komen. Dit is het kwaad dat velen hebben gekozen vanaf het begin.  Het heeft vele millennia overwonnen en volgehouden, maar de tijd is nu aangebroken en het is al voor jou dat de duisternis wordt ontmaskerd.

 De waarheid is moeilijk te verdragen, en velen zullen in ongeloof zijn, velen zullen door mijn licht verbrijzeld worden en mijn waarheid zal schijnen in de duisternis.

Gerechtigheid en genade zijn de wachtwoorden van het uur.

"Ik ben de alfa en de omega. Zie, ik maak alles nieuw!"


“Ontwaak, slaper, sta op uit de dood. Dan zal het licht van Christus op je schijnen!”

(Efeziërs 5:14)

 

 

 

BRON: van een Amerikaans profeet die dit woord mocht ontvangen.

 ( naam mij onbekend.)

 

 

 Wees niet ontmoedigt, ook al sta je voor een muur of op een weg die dood loopt… Toen Mozes met het volk van Israël voor de rode zee stond, kon hij ook geen kant meer uit, hij was ingesloten tussen het leger van de farao en aan de andere kant de rode zee. MAAR Mozes keek vertrouwvol richting hemel en bad tot God om hulp, en de Heer kwam tussenbeide, op het juiste moment! Hij voltrok een wonder die niemand verwachte! Ook in onze tijden mogen we van God hulp verwachten, indien we maar ons VERTROUWEN stellen in Hem, en niet op onze eigen krachten gaan handelen! Misschien stevenen we ook af op zo’n “rode zee moment.” … Gooi je vertrouwen niet weg want het heeft een geweldige beloning!

 



VREES NIET KINDEREN, GOD IS IN CONTROLE!

VERTROUW OP ZIJN PLAN, DE TOEKOMST IS HOOPVOL!




"Mijn plan met jullie staat vast - spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven." 

(Jeremia 29:11)

 

"Moge God, die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de heilige Geest."

(Romeinen 15:13)

 

"En ik hoorde een stem uit het heiligdom luid tegen de zeven engelen zeggen: "Ga en giet de zeven schalen van Gods straf leeg op de aarde."  

(Openbaring 16:1)

 


OVERWEGING:

 

God is licht! Helder, zuiver licht. Er is niets van duisternis in Hem. Als je voor eeuwig bij Hem wilt zijn, zoek dan Zijn licht! Enkel Het Licht schenkt het ware geluk! De duisternis maakt onrustig, het Licht daarentegen, brengt tot rust.
De duisternis geeft je de kans dingen te verbergen. Liegen, doen alsof, maskers dragen, het kan allemaal in de duisternis. Als je God wil, kan het niet meer. 
In Hem is alles helder, zuiver, sterk licht.

Laat je door zijn licht doordringen. 
Als je bang bent voor het heldere, zuivere licht van God, is dat teken dat je iets doet in de duisternis wat Zijn licht niet verdraagt. Als je je verzet tegen de woorden van Jezus over heilig leven en radicaal zijn, dan is er een gebied in je leven dat duister is.

 “De nacht loopt ten einde, de dag breekt aan. Laten wij ons dus ontdoen van de werken van de duisternis en ons toerusten met de wapens van het licht. Laten wij ons behoorlijk gedragen, als op klaarlichte dag, en ons onthouden van zwelgpartijen en drinkgelagen, van ontucht en losbandigheid, van twist en nijd. Bekleedt u met de Heer Jezus Christus, en koestert geen zondige begeerten meer.”

(Romeinen13: 12-14)

“Omdat je met Christus opgewekt bent: zoek de dingen die boven zijn, waar Christus is, zittend aan de rechterhand van God. Richt je op de dingen die boven zijn, niet die op de aarde zijn.” 
(Kolossenzen 3:1,2)

Maar als je ten volle in het heldere, zuivere licht leeft, ben je niet bang voor de scherpe woorden van Jezus. 

 Dit is het oordeel: 
het licht is in de wereld gekomen, 
maar de mensen hadden de duisternis 
meer lief dan het licht, 
want hun daden waren slecht.’

(Joh.3: 19)


Iemand die het kwade doet, 
haat het licht en gaat het licht uit de weg! 
Hij is bang dat zijn daden ontdekt worden.
 

Een oprecht mens zoekt het licht op
dan blijkt dat hij gehandeld heeft 
in verbondenheid met God.” 
(Joh.3: 21)

HIJ is het licht dat in de wereld is gekomen. Vlucht je ervan weg? In de veiligheid van de duisternis, waar je verborgen daden niet zichtbaar zijn? Of zoek je het licht, opdat duidelijk wordt dat alles wat je doet zuiver is?

Zoek zijn licht! Trek weg uit de duisternis. 
Je kunt je beter nu bekeren van de duistere wegen en je laten reinigen door het zuivere licht, in plaats van de schijnbare veiligheid van duisternis te verkiezen, maar dan als gevolg in de eeuwigheid in de diepste duisternis te moeten doorbrengen. 
Wat kies je? Het zuivere licht dat alles openbaart? Of kies je de schaduwen waar je verborgen dingen kunt doen?

God ziet het toch. Het is enkel voor mensen dat je iets kunt verbergen. God ziet alles, want de nacht is voor Hem als de dag. (Psalm 74:16)
HIJ zal wat in het duister verborgen is aan het licht brengen, en openbaar maken wat er in de harten omgaat. Dan zal ieder de lof die hem toekomt, ontvangen van God.”

(1 Korintiërs 4: 5) 


Verberg je niet voor Hem. 
Bekeer je naar zijn volle licht toe! 

Keer je rug naar de duisternis toe. Je bent geroepen voor het ware licht, leef erin en wees het zuivere, echt licht in de wereld. 
Wees rein zoals je Vader rein is. 
Wees een licht zoals Hij het licht is. 


Vroeger was u duisternis, maar nu bent u licht door uw gemeenschap met de Heer.

Leef als mensen die bij het licht horen. 
Want alleen in het licht rijpen goedheid, 
gerechtigheid en waarheid.

“Probeer te ontdekken wat de Heer graag wil. 
Doe niet mee met de onvruchtbare praktijken 
die bij de duisternis horen, 
ontmaskert ze liever.”
(
Efeziërs 5:1-11)

“Doe alles zonder morren en tegenspreken, opdat u zuiver en smetteloos bent, onberispelijke kinderen van God te midden van een verdorven en ontaarde generatie, waartussen u schittert als sterren aan de hemel.”

(Filipenzen2: 14-15)

“Als we zeggen dat we met hem verbonden zijn, 
en tegelijk duistere wegen bewandelen, 
dan liegen we en handelen we 
in strijd met de waarheid. 
Maar als we de weg van het licht bewandelen, 
zoals Hij staat in het licht, 
dan zijn we met elkaar verbonden 
en maakt het bloed van zijn Zoon Jezus 
ons rein van elke zonde.”
(1 Johannes 1:6)

 

 Streef ernaar in vrede te leven met allen en leid een heilig leven; wie dat niet doet zal de Heer niet zien. Zorg ervoor dat niemand zich de genade van God laat ontgaan, dat er geen giftige kiem opschiet die onrust veroorzaakt en met zijn bitterheid velen besmet.”

(Hebreeën12: 14-15)

 

“Als je in de verleiding komt om verkeerde keuzes te maken, is het heerlijk voor je als je toch voor het goede kiest en aan je geloof vasthoudt. Want dan zal de Heer je het eeuwige leven geven. Dat is de beloning die Hij heeft beloofd aan de mensen die van Hem houden.”

(Jakobus 1: 12)

 

De HEER is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen? Bij de HEER is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn?” (Psalm 27:1)

 

 



“DE HEER IS MIJN LICHT, MIJN BEHOUD.”

" Vertrouw op de Heer, dan zal alles goed gaan. Geloof zijn profeten, dan zullen jullie succes hebben."

(2 Kronieken 20:20)


 Job maakt ons duidelijk wat het lot is van de goddeloze, van hen die zich niks van God aantrekken en niks van hun medemens en alleen maar aan zichzelf denken:

Al is hij nog zo trots

en loopt hij met zijn neus in de lucht.

 Toch gaat hij uiteindelijk net als mest de kuil in.

De mensen kijken zoekend rond en vragen:

‘Waar is hij toch gebleven?’

 Net zoals een droom verdwijnt als je wakker wordt,

zo is ook hij zomaar verdwenen.

 Plotseling is hij er niet meer.

De mensen met wie hij leefde, zien hem nooit meer terug.

 Zijn zonen moeten zelfs bij arme mensen gaan bedelen.

Want met eigen handen heeft hij al zijn oneerlijk verdiende geld terug moeten geven.

 Ook al was zijn lichaam nog sterk en vol kracht,

toch ligt hij plotseling in het graf.

Zo iemand geniet van het kwaad zoals je geniet van lekkers.

Hij laat het smelten in zijn mond.

 Hij slikt het niet gelijk in, maar zuigt er lang op,

om er zo lang mogelijk van te genieten.

 Maar als hij het eenmaal inslikt,

verandert het in zijn buik in vergif en moet hij braken.

 Net zo heeft hij rijkdom opgeslokt,

Maar hij zal alles weer moeten uitspugen.

God perst alles uit zijn maag omhoog.

 Want oneerlijk verdiende rijkdom is als opgegeten vergif:

het zal hem doden.

 Hij zal niet genieten van de overvloed

aan room en honing.

Wat hij met hard werken heeft verdiend, zal hij moeten teruggeven,
als lekker eten dat hij niet kan binnenhouden.
Alles wat hij met zijn handel heeft verdiend, raakt hij weer kwijt. Hij heeft arme mensen slecht behandeld.
Hij heeft hen aan hun lot overgelaten.
Hij heeft niet zelf een huis gebouwd,
maar het huis van een ander genomen.
 Maar omdat hij nooit tevreden was
en altijd maar meer wilde hebben,
zal hem niets van zijn schatten overblijven.

 Op een dag heeft hij zelfs niets meer te eten.
Niemand zal nog proberen iets bij hem te roven.

 Met de rijkdom is ook de angst gekomen.
Hij wordt bedreigd door iedereen die hij uitgezogen heeft.
 Op het moment dat hij denkt rustig van zijn rijkdom te kunnen genieten,
stort God zijn straf over hem uit.

Als het hem lukt om te ontsnappen aan het zwaard,

zal hij neergeschoten worden met een ijzeren boog.

 De pijl doorboort zijn rug en komt er bij zijn buik weer uit.

De glinsterende punt komt bij zijn darmen naar buiten.

Doodsangst overvalt hem.

 Alle ellende wordt over hem uitgestort.

Zijn schatten verdwijnen als sneeuw voor de zon

en het loopt slecht af met alles en iedereen in zijn huis.

 De hemel laat aan iedereen zien dat hij een slecht mens is.

De aarde wordt zijn vijand.

 Alles wat hij in zijn huis bewaarde,

wordt door anderen meegenomen.

Het wordt weggehaald op de dag dat God hem straft voor zijn oneerlijkheid.

 Dat is wat God doet met de mensen die zich niets van Hem aantrekken.

Dat is de straf die God voor hen heeft weggelegd.

(Job 20:6-29)



Zie ook blogs:

*Gods gerechtigheid:

https://jezusmariagroep.blogspot.com/2020/08/gods-gerechtigheid.html

*De donder van God:

https://jezusmariagroep.blogspot.com/2020/12/de-donder-van-god.html


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.