vrijdag 25 juni 2021

EEN WAARSCHUWEND VOORBEELD

 

SODOM EN GOMORRA:

 

EEN WAARSCHUWEND VOORBEELD!

  Profetie:


Verwoesting van Sodom en Gomorra 

(Genesis 19:24)

 Goede vrienden, de laatste decennia’s worden we dikwijls  opgeschrikt door gruwelen der mensheid, die  ons allen diep schokken! Ook de hemel vindt deze daden gruwelen! (De gruwelen der mensen doorboren het hemelgewelf!)

 

 God is onthutst over de manier waarop de mensheid functioneert. Het is een wereld zonder geloof met als gevolg dat de meerderheid der mensen leven volgens ongelovige waarden.

Het RESPECT voor wat God heeft geschapen (de mens, de natuur en het dierenrijk…) is ver te zoeken.

 

De huidige wereld leeft in een sfeer van gruwelen, losbandigheid , geweld en wanorde, daarbij komt in ons huidig tijdperk ook nog het "egoïsme."

 (De liefde voor de naaste, lijkt wel volledig verloren zijn gegaan!) Het begint erg sterk te lijken op ‘de dagen van Lot.’ We zien duidelijk waar een verlies aan geloof is, is er een verlies van het geweten. Een Goddeloze maatschappij, verandert geleidelijk aan in een gewetenloze maatschappij.

 

In de tijd van Sodom en Gomorra, was de zonde der mensen uitermate groot! God zei:"Er wordt luid geklaagd over wat de mensen in Sodom en Gomorra doen. Want ze doen er verschrikkelijke dingen. Ik wil gaan kijken of het inderdaad zo erg is als Ik gehoord heb. Ik wil het weten." (Genesis 18:20-21)


Het losbandige en gruwelijke  volk van Sodom en Gomorra in de dagen van Lot.”


 God zendt engelen naar de steden om Lot en zijn familie weg te leiden uit de steden. Zij waren de enige rechtvaardigen die gevonden werden, en werden dan ook gered. Het oordeel van God over de zondige steden luidde hen te vernietigen samen met hun inwoners!

 

Onze huidige wereld bevindt zich ook in een  Sodomitische toestand” want veel mensenkinderen kennen God niet meer (men heeft zich afgekeerd van hun Schepper en loochent zijn bestaan. Men heeft Gods scheppingsorde  vernietigd en met de voeten getreden! De huidige mensheid, komt op een nooit geziene wijze, in opstand tegen God, en misbruiken hun vrije wil compleet,  en dit zal niet zonder gevolg blijven!

 

En degenen die zeggen dat God in zijn liefde en barmhartigheid dit alles wel door de vingers zal zien zitten op het verkeerde spoor! Laat u dus niet vangen, door een bepaalde theologische denkwijze die u enkel maar een éénzijdig beeld van God voorschotelen,  hen kan schuldig verzuim worden aangerekend, en God zal dit op de gepaste tijd ook doen!

 

Jezus Sirach 5: 6-7:”Gij moet niet zeggen: Zijn barmhartigheid is groot. Hij zal mijn vele zonden wel vergeven! Let wel: er is bij HEM zowel Barmhartigheid als TOORN(!!!)

En op de zondaars ligt Zijn gramschap. Blijf niet wachten met uw terugkeer tot de Heer en stel niet uit van dag tot dag, want de Toorn van de Heer komt plotseling los en in het uur van de bestraffing gaat gij te gronde”…

 

 De mensheid geeft zich over aan allerlei zondenOndanks de oproep van God door Maria in LA SALETTE, dat de mensheid zich moest onderwerpen aan God.

In feite is enkel maar het tegenovergestelde gebeurd: Men heeft zich steeds meer en meer afgekeerd en de zondigheid  der mensen is er enkel maar op toegenomen.

Het gevolg van deze toestand, werd in het geheim van La Salette voorspeld:

God zal de mens aan zichzelf overlaten en zal gesels zenden die elkaar langer dan 35 jaar zullen opvolgen. God gaat slaan op een manier zonder weerga.

Wee de bewoners der aarde! God gaat Zijn toorn uitputten en niemand kan zich onttrekken aan zoveel gesels tegelijk.” Deze tijd is nu wellicht al aangebroken. Wat kunt u doen?

 Begeef u in de ARK VAN MARIA. Dit is een spirituele ark.

 WANT:

 Het is NU in deze laatste tijden God die nu

aan MARIA de opdracht heeft gegeven om

een SPIRITUELE ARK te bouwen waarin allen zullen

verenigd worden die zich ook nu in deze duistere

tijden afkeren van het Kwade en zich naar God toekeren..

 

En kijkt niet achterom, naar wat achter u ligt, de toekomst ligt voor u, in Gods hand! Lot’s vrouw keek tijdens hun vlucht achter zich, en ze veranderde in een zoutpilaar, wat haar in de onmogelijkheid bracht om voor zich uit te kijken en verder mee te vluchten met haar familie, een nieuwe toekomst tegemoet! Ze zag niet langer uit naar hetgeen God voor hen had voorbereid, hetgeen wat ze achter liet scheen haar belangrijker dan wat God voor hen klaar had. Onthoudt deze les, zodat je ook deze fout niet maakt… (Jezus leerde ons ook: “Wie zijn hand aan de ploeg slaat, en achterom kijkt, is niet geschikt voor het Rijk Gods.”- Lucas 9:62)

 

De Ark van MARIA: Zie blog:

https://jezusmariagroep.blogspot.com/2016/12/de-ark-van-maria.html

 

 

 

 

 

DE DAG WAAROP DE MENSENZOON ZAL KOMEN:

 

DE DAGEN VAN NOACH EN LOT:

 

Jezus sprak: “In de tijd van de  Mensenzoon zal precies hetzelfde gebeuren als in de tijd van Noach.  We lezen in Genesis 6:5-6: "De Heer zag dat de mensen op de aarde erg slecht waren. Alles wat ze bedachten en deden was slecht. Daarom had de Heer er spijt van dat Hij de mensen had gemaakt. Hij had veel verdriet over wat ze deden." En Noach kreeg de opdracht “de Ark” te bouwen…Noach was in die tijd de enige die leefde zoals God het wou.


Ondanks de spot van zijn omgeving, werkte Noach ijverig verder aan zijn opdracht die hij van God had gekregen, namelijk een ark bouwen...

 De mensen gingen gewoon hun gang. Ze aten en dronken en trouwden, tot op de dag dat Noach in de boot ging. Toen kwam de grote overstroming en ze verdronken allemaal. En er zal hetzelfde gebeuren als in de tijd van Lot. De mensen hadden het druk met eten, drinken, kopen en verkopen, planten en bouwen.  En op de dag dat Lot uit Sodom vluchtte, regende er vuur en zwavel uit de hemel en ze werden allemaal gedood.  Hetzelfde zal gebeuren op de dag waarop de Mensenzoon zal komen. Als je die dag op het dak van je huis bent, moet je niet naar binnen gaan om spullen op te halen. En als je in het veld bent, moet je niet eerst naar huis teruggaan.  Denk aan wat er met de vrouw van Lot gebeurde! ...  Als je probeert je leven te redden, zul je het verliezen. Maar als je je leven opgeeft, zul je juist leven krijgen.” (Lucas 17:26-33)

 

In de dagen van Noach zei God tot Noach:” "De mensen zijn slecht en bedenken van jongs af alleen maar slechte dingen.” (Genesis 8:21) En er kwam WATER die de ganse aarde zuiverde…

In de dagen van Lot zei de Heer: “ "Er wordt luid geklaagd over wat de mensen in Sodom en Gomorra doen. Want ze doen er verschrikkelijke dingen.” (Genesis 18:20)

 En er kwam VUUR uit de hemel die beide steden en hun inwoners vernietigde.

 In de dagen van Lot was er Abraham die bij de Heer ten beste sprak  voor de rechtvaardigen onder het volk. (Genesis 18:22-32)

We zien dus dat in de dagen van de mensenzoon, net als in de dagen van Noach en in de dagen van Lot, water en vuur zal zijn die de aarde zal zuiveren!

 (Zoals Maria voorspelde in het geheim van La Salette: God zal door water en vuur de aarde zuiveren.”)

 

Ook zien we zoals in de dagen van Lot Abraham ten beste sprak voor het volk, in de dagen van de mensenzoon het Maria is die ten beste spreekt voor het volk (Maria is onze voorspreekster en Maria zegt ons in het geheim van La Salette: “heel het volk zal vergeving en medelijden vragen en zal Mijn hulp en Mijn bemiddeling inroepen..”)In Haar Boodschap te La Salette zegt Maria ons trouwens:ALS IK WIL DAT MIJN ZOON ZICH NIET VAN U AFKEERT BEN IK GENOODZAAKT HEM ONOPHOUDELIJK VOOR JULLIE TEN BESTE TE SPREKEN. MAAR JULLIE, JULLIE TREKKEN ER ZICH NIETS VAN AAN.”

”Want de Heer waakt over eerlijke mensen en als zij roepen is Hij één en al oor maar van wie kwaad doen KEERT HIJ ZICH AF.” (1Petrus3:12)

 

 

 

Video Sodom &Gomorra:

 

 

 



 

 

 

"Evenzo is het met Sodom en Gomorra, en de steden eromheen, die op dezelfde wijze als zij hoererij bedreven hebben en ander vlees achterna zijn gegaan. Zij liggen daar als een waarschuwend voorbeeld, doordat zij de straf van het eeuwige vuur ondergaan."

(Judas 1:7)

 

Deze tekst is geschreven voor wijzen en verstandigen en voor hen die open van hart en geest zijn, die zullen het begrijpen…weer anderen zullen er zich niks van aantrekken en doen alsof er niks aan de hand is, en doen zoals de struisvogels doen! Aan u de keuze welke houding u aanneemt. Ik raad u aan indien u wijsheid tekort komt, bid er dan om zoals de Schrift ons aanbeveelt:

"Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven." (Jakobus 1: 5)



 

“ Maar de mensen die zich niets van God aantrekken, zullen gewoon slechte dingen blijven doen. Zij zullen hier niets van begrijpen. Maar de wijze en verstandige mensen zullen deze dingen begrijpen.” (Daniel 12:10)

 


 

"Mensen die zich niets van God aantrekken

doen allerlei slechte dingen.

Aan hun daden is te zien dat ze geen enkel ontzag voor God hebben.

 En als ontdekt wordt wat ze allemaal voor kwaad doen,

zijn ze er nog trots op ook.

Maar de andere mensen haten het!

 Want alles wat ze zeggen is leugens en bedrog.

Nooit doen ze iets wat verstandig of goed is.

 's Nachts in bed bedenken ze hun misdadige plannen.

Hun leven is door en door slecht.

Ze zeggen nooit 'nee' tegen het kwaad."

(Psalm 36:2-5)

 

 

 

 

 



“Sodom en Gomorra een waarschuwend voorbeeld!”

 

Uiteindelijk zal God toch Zijn plannen voltrekken zoals het woord van God ons laat weten:

 

De toorn van Jahweh legt zich niet neer eer hij de plannen van zijn hart heeft ten uitvoer gebracht; OP HET EINDE DER TIJDEN  zult gij het ondervinden.”

(Jeremia 23, 20 en 30.24.)

 

Sta niet aan de kant van het kwaad, want wie dat wel doet, zal ik uit mijn nabijheid verwijderen. Indien jullie de werken der hel ophemelen, zal de werken der hel oogsten, en jullie zullen vallen! En in duisternis verblijven.

Schaar jullie aan de zijde  van het LICHT, het LICHT alleen zal overwinnen, niet het kwaad!

LAAT MIJN WOORD WEERKLINKEN ZODAT HET LICHT KAN STRALEN!

 

Het geheim van LA SALETTE:

 https://ourladyofls.blogspot.com/2019/06/het-geheim-van-la-salette.html


Schuld erkennen en terugkeren naar de harmonie met God, Hem erkennen als Schepper en Jezus als Verlosser, dát is nu de belangrijkste remedie voor de gehele mensheid.


Houd moed en richt uw blik op het hemelse gericht...want daar ligt onze Eeuwigheid , ons eeuwig geluk, in verbondenheid met God onze Vader, en met gans het hemelse hof (alle heiligen en Engelen, met Jezus en Maria...) Amen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.