donderdag 28 juni 2018

STORM IN JE LEVEN



STORM IN JE LEVEN:

“God wil ons omvormen in Zijn beeld en gelijkenis. Hij wil je leren leven naar het beeld van Zijn Zoon Jezus.”




Enkele gedachten over beproevingen in je leven:
(ontsproten uit eigen levenservaring en geloofsverdieping…)

God kan het toestaan, dat er soms een storm
 (= beproeving) in je leven komt opzetten. Op die manier trekt Hij jou aandacht.  Tijden van pijn, verdriet, verdrukking, tegenslagen, moeite, zijn meestal momenten waar de mens terug de nabijheid van God gaat opzoeken (waar hij terug aandacht gaat schenken aan God) …In tijden waar alles goed gaat, vergeet de mens wel eens  zijn Schepper. God wil onze aandacht voor hem. Hij wil dat we op Hem zouden vertrouwen, dat we iets loslaten waaraan we vastzitten, en dat we dit aan Hem zouden overgeven.
Door ons een storm te laten meemaken, wil hij ons aan het nadenken zetten, hoe we ons leven verder kunnen zetten, en ons laten kiezen, met hem of zonder hem… God is Almachtig, en in Zijn almacht kan hij ons er iets veel mooiers voor in de plaats geven. Iets dat door Hem geïnspireerd is en wat niet van de wereld komt. Wereldse zaken kunnen ons soms hevig onderuit halen! Waaraan kan een mens soms vastzitten: o.a. allerhande  verslavingen, verkeerde ingesteldheden, ondeugden… (alcohol, medicatie, ongebreidelde genotzucht, internet, tv kijken, amusement, prestatiedrang op het werk en/of hobby’s, luxe, materialisme… allemaal dingen die ons zo in beslag kunnen nemen en die ons van God kunnen wegleiden) God heeft iets veel beters voor jou dan dat waaraan jij vasthoud. Daarom kan hij het laten stormen in je leven of laat hij het toe dat het door omstandigheden gaat stormen, zodat jij inziet waar je verkeerd bezig bent, wat jou zonde is. Als je bereid bent los te laten, dan pas kan Hij iets beters voor jou in de plaats stellen. Hij wil je op deze manier leren hoe je op Hem moet vertrouwen. Hij wil je namelijk omvormen in Zijn beeld en gelijkenis. Hij wil je leren leven naar het beeld van Zijn Zoon Jezus. Wees niet langer gevormd naar het beeld volgens de wereld, maar verander door vernieuwing van hart, zodat u kan leven volgens Gods wil, en Gods wil leert kennen.
Laat Maria hierin jou Gids en Leidster zijn, want Zij IS  de KORTSTE, de ZEKERSTE, en de VEILIGSTE WEG om tot Jezus te gaan.”  - De moeder kan immers niet anders dan naar Haar Zoon leiden! (H.Grignion de Montfort.)

Een storm in je leven kan vernietigen maar het kan je ook totaal vernieuwen, dit hangt af van jou reactie erop…Laat los en geef God alle kans in je leven. Vertrouw erop dat Hij iets nieuw en iets veel beters zal scheppen in je leven! God wil ons zuiveren van alles wat overbodig is in ons leven en van alles wat onze eeuwigheid in gevaar kan brengen! Hij wil ons standvastig maken in ons geloof door loutering…

Wees daar blij over, ook al wordt jullie geloof nu op allerlei manieren op de proef gesteld.  Maar daardoor zal blijken of jullie geloof wel écht is. Echt geloof is kostbaarder dan zuiver goud. Goud wordt in het vuur zuiver gemaakt. Zo wordt ook jullie geloof door het 'vuur' van moeilijkheden zuiver gemaakt.
(1Petrus 1:6-7)

Schep, o God, een zuiver hart in mij,
vernieuw mijn geest, maak mij standvastig.”
(Psalm 51:12)

Een mens kan individueel gelouterd worden, doch ook de gehele mensheid kan als geheel gezuiverd worden.

In het geheim van LA SALETTE voorspeld Maria:
En dan zullen water en vuur de aarde zuiveren en alle hoogmoed der mensen verslinden en alles zal vernieuwd zijn en God zal gediend en verheerlijkt worden.” Zie geheim van La Salette:

Na elke zuivering of loutering wordt nieuwe hoop, nieuw leven opgewekt. (Een nieuw begin!)


Alles mag, maar niet alles is nuttig. Ik mag alles, maar ik mag nergens slaaf van worden.” (1Korintiërs 6:12)




Overweging:
(uit Jezus spreekt, deel 2  A.J.Russel)

Hoe vast is je fundament?
Zoals een mens in een storm nodig heeft om rustig na te denken over de vastheid van het fundament van zijn huis, zo heb je nodig om in gevaren en moeilijkheden van welke aard ook, je terug te trekken, en in kalme verzekerdheid na te denken over dat fundament waarop het huis van je leven en karakter is gebouwd. Baseer je gedachten  daarop, op Mij. Denk niet na over de kanalen via welke Mijn hulp aan je zou kunnen worden gericht. Door dat te doen zul je je inderdaad overgeleverd voelen ten spel aan weer en wind. Daar kun je geen kracht uit putten.
Nee, een gevoel van geborgenheid kan alleen ontstaan door op Mij te rekenen, de Almachtige, de Onveranderlijke. Uit geborgenheid komt kracht voort, vervolgens vrede, dan blijdschap.
“Want een ander fundament kan niemand leggen.”


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.