vrijdag 16 november 2018

DE GEHEIMEN VAN HET WARE LEVEN


DE GEHEIMEN VAN HET WARE LEVEN:
“Wees een spiegel van Gods Hart!”



Maria onderricht:
"Lieve zielen, de Wetenschap van het Goddelijk Leven leidt jullie binnen in de Schatkamers van de Geheimen van het Ware Leven, het Leven dat onvergankelijk is en dat zichzelf binnen in de ziel blijft vermenigvuldigen, zoals alles wat rechtstreeks uit Gods Hart stroomt.
De kracht die het Goddelijk Leven in staat stelt om zich onophoudelijk te vermenigvuldigen, is de Liefde. Ik zou de Ware Liefde 'het gen van God' kunnen noemen: Overal waar de Liefde de kans krijgt, zich te ontplooien, ontstaat iets heiligs, dat op zich opnieuw bronnen van Goddelijk Leven in zich draagt.
Ware Liefde is Liefde die geen menselijke, wereldse kenmerken in zich draagt. Zij beoogt uitsluitend de voortbrenging van Goddelijk Leven in datgene waarop zij gericht is. Zie: Menselijke liefde zoekt uiteindelijk zichzelf, de eigen bevrediging, de ontwikkeling van het werelds welbevinden, de bevrediging van behoeften die slechts met het vergankelijk werelds leven te maken hebben. De ware, Goddelijke Liefde daarentegen, zoekt de tekenen van Gods Tegenwoordigheid en werking overal te beklemtonen en daardoor alles tot nieuw Leven te wekken of het niveau van het leven te verhogen, het meer in de bestaanssfeer van het Hart van God Zelf te trekken. De Ware Liefde geeft het levende een injectie met de gesteldheden van God Zelf.
Ik heb reeds zo vaak gezegd dat de Ware Liefde als Draagster van het Goddelijk Leven uit Gods Hart stroomt, en doorheen de hele Schepping wil verder stromen om ononderbroken het Ware Leven te vernieuwen en te bekrachtigen. Deze stroming voltrekt zich als volgt:
De ziel die de Ware Liefde in zich opneemt, deze in zich tot bloei zoekt te brengen en haar doorgeeft aan andere schepselen – mensenzielen en dieren, zelfs aan de plantenwereld – zaait als het ware zaad van Goddelijk Leven in deze andere schepselen. Wanneer ook deze op hun beurt hetzelfde doen, ontstaat een ketting van Goddelijk Leven, die om zich heen een sfeer van heiligheid uitstraalt die alle werken van duisternis verlamt. Dit is de stroming die de Schepping moet heiligen.
Zielen, de grote vijand van deze stroming is de wereld met al zijn elementen die niet het Ware Leven in zich dragen. Het louter wereldse is drager van zelfzucht, winstbejag, genotzucht en hoogmoed, met hun ontelbare uitingen en gevolgen die het gedrag en de innerlijke gesteldheden van zielen vergiftigen. Deze kenmerken slorpen de werking van het Ware Leven in zich op. Menselijke contacten die worden gedragen door menselijke, wereldse bestrevingen en doelstellingen, zijn zoals zwarte gaten: Zij slorpen alle Ware Liefde, de volle kracht van het Goddelijk Leven, in zich op, en gebruiken deze voor menselijke doeleinden, die niets met de bloei van de ziel noch met de verwezenlijking van Gods Heilsplan te maken hebben. Hierdoor wordt de stroming van de Ware Liefde op aarde dagelijks op ontelbare miljoenen punten onderbroken en onwerkzaam gemaakt.
Zie toch het beeld: Ontelbare miljoenen zwarte gaten waarin alle Licht verdwijnt, dat door God naar Zijn Schepping wordt gestuurd. Begrijp zo de diepgang van de duisternis waarin de wereld is gehuld.
Zielen, een ziel die de Ware Liefde in zich gebruikt voor de bevrediging van menselijke, wereldse noden (die zij tracht te bevredigen via de zelfzucht, winstbejag, genotzucht en hoogmoed), verliest de bloeikracht van het Goddelijk Leven. Zij wordt een wandelende woestijn vol dorheid, onder de brandende zon van zonde en bekoring, en een broedplaats voor slangen, een oord van onvruchtbaarheid, verwarring, uitzichtloosheid en dood.
De ziel die de Ware Liefde in zich laat bloeien en zich tot doel stelt, al haar medeschepselen de Tegenwoordigheid en werking van God te laten voelen, bouwt zich een levensweg die eruit ziet als een wandelpad doorheen een boomgaard: Overal zaait zij het zaad van Goddelijk Leven, dat haar levensweg verandert in een pad vol bloesems en vruchten die Leven, Geluk, Vrede en vertroosting schenken aan elk schepsel – mensenziel en dier – waarmee zij in aanraking komen.
In de Wetenschap van het Goddelijk Leven schenk Ik ieder van jullie een overvloed aan Goddelijk zaad. Laat het jullie niet ontroven door veelvuldige menselijke contacten, door veelvuldige aanraking met wereldse berichten, of door besmetting van de geest van de wereld: de cultuur van het lichaam en van het materialisme, de aanbidding van het vergankelijke. Zaai het Hemels zaad door oprechte Liefde te verspreiden en Mijn woorden van Licht bekent te maken. Mijn roeping in deze Laatste Tijden is deze: het onkruid van duisternis, onwetendheid, verwarring, dwaling, misleiding en leugens te vervangen door de bloemen van Licht, kennis van Gods Waarheid en de ontmaskering van de talloze leugens die de zielen in deze tijd onwerkzaam maken. Geloof in Mij, en laat Mij de Tuinierster zijn die het zaad begeleidt in zijn groei tot Hemelse vruchten".
BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie openbaringen 16 maart 2010)

“De ware, Goddelijke Liefde, zoekt de tekenen van Gods Tegenwoordigheid en werking overal te beklemtonen en daardoor alles tot nieuw Leven te wekken of het niveau van het leven te verhogen, het meer in de bestaanssfeer van het Hart van God Zelf te trekken.”



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.