zaterdag 22 juni 2019

VERTROUWEN OP GODS PLAN.


LEER TE VERTROUWEN OP GODS PLAN VOOR JOU.

"Vertrouwen op Gods plan!"


Leer te vertrouwen op Gods plan voor jou:

Uit ervaring leer ik de laatste tijd dat leven in Vertrouwen  op God, iets is wat tijd vergt, het is een leerproces. Wij zijn maar al te vaak gewoon om alles zelf te regelen in ons leven. Het is eens durven om iets los te laten en het in Zijn handen geven, en erop vertrouwen dat de uitkomst, de beste zal zijn voor jou (daarbij is het belangrijk dat je afstand kan doen van je eigen wil, maar al te vaak doen we niks anders dan onze eigen wil nalopen! Onze woorden die we dan bidden in het “Onze Vader-Uw wil geschiede  blijft dan dode letter.)
 God schenkt ons daartoe de nodige tijd (het leerproces kan gerust jarenlang duren, en het geschied niet altijd via grote gebeurtenissen, maar zit soms verborgen in de kleine dingen van alledag, ook op dit vlak is waakzaamheid geboden, indien je groei wil nastreven…Het is vooral belangrijk dat je zelf niks probeert te forceren, dan loopt het verkeerd, een deugd die hierbij heel belangrijk is, is de deugd van geduld.

Hierbij kan je een beroep doen op de innerlijke leiding van Maria, want Zij is de Koningin van de Goddelijke Voorzienigheid, en zij kent de weg die voor u het beste is. Vertrouw op Haar leiding, en je bereikt zeker je bestemming!



Overweging:

“Leg je leven in de handen van de Heer, vertrouw op Hem, Hij zal dit voor je doen.” (Psalm 37:5)
  

Je kunt je leven vereenvoudigen door te leren om vertrouwen te ontwikkelen in God. Veel te vaak staan we onszelf toe om niet te vertrouwen. Misschien is je vertrouwen in het verleden te vaak geschonden, of misschien ben je gewoon een erg onafhankelijk persoon. Toch is het van doorslaggevend belang om God te leren vertrouwen.

Je raakt makkelijk overspannen en uitgeput wanneer je op eigen houtje probeert iets van je leven te maken, maar dat werkt nooit. Gods plan is altijd beter dan je eigen plan. Diegene die God vertrouwt weet dat Zijn weg de beste is

Welnu, vertrouwen zal niet zomaar op magische wijze gebeuren. Vertrouwen groeit terwijl we stappen in geloof zetten en Gods getrouwheid ervaren. Je moet twijfel, angst, onzekerheid, of misschien hevige afhankelijkheid weerstaan zodat je een leven waarin je God volledig vertrouwt kunt nastreven. Wanneer je dat doet, zal je niet zoveel hoeven te worstelen om iets van je leven te maken.

Op God vertrouwen brengt een bovennatuurlijke rust voor onze ziel, waardoor we eenvoudig en vrij kunnen leven, op de manier dat Hij wil dat we leven. Dus zelfs wanneer je er niets van snapt, vertrouw Hem, en ervaar Zijn vrijheid en rust.

BRON : (overweging: Joyce MEYER ministries Nederland.)

Gods plan is altijd beter dan je eigen plan. Diegene die God vertrouwt weet dat Zijn weg de beste is



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.