zaterdag 15 september 2018

WAT JE ZAAIT ZAL JE OOGSTEN



MEN OOGST WAT MEN ZAAIT:

“God laat niet met zich spotten, wat een mens zaait zal hij ook oogsten.” (Galaten 6:7)




Maria onderricht:

Zielen, de Meesteres van alle zielen is jullie gegeven als de Tuinierster die in jullie ziel het zaad van het Goddelijk Leven tot de ware vruchtbaarheid kan brengen, die het in zich draagt. Jullie Hemelse Meesteres kan in jullie de prachtige, welriekende bloemen van aards en Eeuwig Geluk laten bloeien. Aanvaardt de schat die jullie uit Gods hand hebben gekregen. Niet de regens der tegenslagen en beproevingen van het leven maken een ziel ongelukkig, wel de wijze waarop zij zelf omgaat met de Liefde. De ziel die Gods Liefde waarlijk aanvaardt, in zich tot bloei brengt en over haar omgeving uitspreidt, ontwikkelt de kracht van het Goddelijk Leven. Deze kracht stelt de ziel in staat om elke beproeving en tegenslag te laten verdampen. Kan water weerstaan aan vuur zonder te veranderen? Welnu, de tegenslagen en beproevingen van het leven zijn als water: Zij maken de levensweg vruchtbaar, en naarmate het Vuur van de Liefde intenser brandt, verdwijnen alle plassen die de levensweg zouden kunnen maken tot moerasgrond waarin de ziel wegzinkt. In een ziel die Gods Liefde waarlijk in zich opneemt, deze in zich verwerkt en benut, en deze uitstraalt over haar medeschepselen – mens en dier – krijgen de regens van beproevingen en tegenslagen niet eens de kans om plassen en slijk te vormen.
Zielen, jullie zijn dragers van jullie eigen Geluk. God geeft, Ik bewerk, en elke ziel kan de oogst ofwel gebruiken, ofwel hem op haar levensweg laten verkommeren zodat zijzelf en haar leefomgeving verhongeren. Ik roep elke ziel met klem op tot de ware navolging van Christus door bron te worden van Ware Liefde, Geluk en geborgenheid voor al haar medeschepselen – mensen en dieren. Vergeet nooit dat God, de Eeuwige Liefde, alles wat de ziel jegens haar medeschepselen doet, aanvoelt alsof het rechtstreeks jegens Hem werd gedaan. Ook Ikzelf voel alles wat in alle schepselen omgaat, en alle pijnen die zij lijden in lichaam, hart en geest. Volgens de gevoelens die de ziel God gedurende haar aardse leven heeft geschonken – Geluk, Liefde, pijn of kwelling – oordeelt Hij haar. Licht schept méér Licht, duisternis schept méér duisternis. Wie de duisternis dient, zal duisternis oogsten, tijdens het aardse leven en erna. Wie Licht en Liefde zaait, zal Licht en Liefde oogsten, tijdens het aardse leven en erna. Het Licht dat een ziel verspreidt, wordt haar honderdvoudig als Wijsheid teruggegeven. De Liefde die een ziel verspreidt, wordt haar honderdvoudig als Geluk teruggegeven.
Mogen de zielen deze woorden beschouwen en naleven als een vurige oproep tot het herstel van de waardigheid van alle schepselen – mensen en dieren – want elk schepsel draagt Gods handtekening in zich. Zoals de ziel een medeschepsel behandelt, zo behandelt zij in feite God. Elke omgang met een mens of dier, die niet vervuld is van ware, belangeloze, onzelfzuchtige Liefde, werpt een hindernis op in de stroming van de Goddelijke Liefde. Help Mij, de duisternis uit alle betrekkingen tussen mensen onderling en tussen mensen en dieren te verwijderen, opdat Gods Rijk spoediger op aarde gevestigd kan worden. Help mij, hierdoor de satan te beroven van één van zijn machtigste wapens van verwoesting: dit van het gebrek aan Liefde van vele zielen jegens hun medeschepselen. Naarmate de liefdesstroom vrijer en krachtiger circuleert, wordt de hele Schepping meer van Gods kracht doordrongen, en zal het Ware Geluk bloeien in méér zielentuinen. Ware Liefde schept Leven en Geluk; haat, minachting en slechte behandeling schept duisternis en ongeluk, voor het slachtoffer, maar in nog veel hogere mate voor de schuldige ziel. Open jullie hart, en ervaar hoe elke daad en uiting van Liefde zich vermenigvuldigen en op jullie terugkomt als de ware vrede van Christus.”

BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie: Openbaringen: Speciale openbaringen:
Kleine trilogie van de ware Liefde.)

“Wat je zaait zal je oogsten.”



 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.