zondag 30 december 2018

OUDEJAARSAVOND




 OUDEJAARSAVOND

(van oud naar nieuw…)

31 december


“Bekleed u met de nieuwe mens, laat het oude achter u.”




 

Het jaar loopt ten einde. Wij staan op de drempel van een nieuw jaar. Vandaag krijgen wij een goede gelegenheid om de Meesteres van onze ziel te smeken om Haar tussenkomst en begeleiding voor het afleggen van onze oude mens, alles wat wij in ons dragen doch dat de bloei van onze ziel eerder hindert dan vooruit helpt.
In feite is precies dit de ultieme doelstelling van onze totale toewijding aan de Meesteres van alle zielen: Zij wil ieder van ons herscheppen, omvormen, ontkleden van alles wat onze heiliging in de weg kan staan. Totale toewijding aan de Meesteres van alle zielen is een heilig verbond, waarbij de ziel toestaat dat haar oude ik wordt vervangen (herschapen), en dus opnieuw geboren zou worden uit de Hemelse Meesteres voor het ware Goddelijk Leven. De Meesteres breekt het oude niet af zonder aan iets nieuws te bouwen dat beter en heiliger wordt, en dus Gods Heilsplan beter dient.
Hier ligt meteen de nieuwjaarswens die ik in diepe nederigheid vanuit het Hart van de Hemelse Koningin aan elke ziel mag doorgeven: Mogen wij allen vandaag de genade in ons opnemen, ons hart volkomen te openen voor de werkingen van de Hemelse Meesteres, Die ons naar Haar eigen Model en volgens de Leer van Jezus Christus helemaal wil kneden voor het Rijk Gods op aarde.
Zoals deze nacht een jaar voorgoed naar de geschiedenis wordt verwezen en een nieuw jaar opstaat, zo krijgen de zielen de gelegenheid, zich met hun eigen actieve medewerking in totale toewijding aan Maria volkomen te laten veranderen, het oude in het Hart van de Meesteres te begraven, en het nieuwe uit Haar geboren te laten worden.
In Liefde en ten dienste van de Meesteres van alle zielen wenst het Maria Domina Animarum Werk ieder van u in het nieuwe jaar een nieuwe lente in hart en ziel.
BRON: uit de onderrichtingen van het Maria Domina Animarum Apostolaat
 (Zie onderrichtingen:  boeken: Sluier van goud.)




De H. apostel paulus roept ons op ons reeds NU te bekleden met “de NIEUWE MENS”: uit de brief van de H.apostel Paulus aan de Romeinen, fhdst 12:2:"Stem uw gedrag niet af op deze wereld. Word andere mensen, met een nieuwe gezindheid. Dan bent u in staat om uit te maken wat God van u wil, en wat goed is, welgevallig en volmaakt!”

“Zoals Christus uit de dood is opgewekt door de verheven macht van de Vader, zo gaan ook wij een nieuw leven leiden.” 
(Romeinen 6:4)
“Want wie één is geworden met Christus, is een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen.” (2Korintiërs 5:17)
Bekleedt u met de nieuwe mens, die naar Gods beeld is geschapen in ware gerechtigheid en heiligheid.” (Efeziërs 4:24)





Een zalig en gezegend nieuwe jaar gewenst! Met Gods zegen, Frank.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.