dinsdag 10 maart 2020

HOUD JE OGEN OP DE HEMEL GERICHT



HOUD JE OGEN OP DE HEMEL GERICHT:



“Wij worden in alles verdrukt, maar niet in het nauw gebracht.” (2 Korinthe 4:8)

Overweging:

Ik heb ontdekt dat degenen die hun ogen op de hemel gericht houden, zelfs in donkere tijden rustig en opgewekt blijven. Als de heerlijkheid van de hemel meer voor ons zou betekenen, als we minder voor materiële zaken en meer voor de eeuwige en geestelijke dingen zouden leven, zou het huidige leven ons minder verontrusten. Dit is geen  vluchtgedrag, wat sommigen misschien denken. Een vast geloof in de toekomst maakt juist dat we ons meer verantwoordelijk gedragen in het heden. Om ons heen  wemelt het van de mensen die geen seconde nadenken over de hemel of de eeuwigheid. Hoe zullen zij iets weten van de toekomst als wij hun daarover niets vertellen in het heden?  Ik denk juist dat je eerder van vluchtgedrag kunt spreken wanneer mensen niet willen zien welke toekomst God voor ons heeft bereid.
In deze donkere tijd met al zijn onrust en onzekerheid blijft de vertrouwende, vooruitziende christen optimistisch en vreugdevol. Hij weet namelijk dat Christus ooit zal heersen en dat als wij volharden, wij ook met Hem zullen regeren. (zie 2 Timoteüs  2:12)

Als we vasthouden aan het geloof, zullen we ook met Hem als koningen heersen. Als we zeggen dat we Hem niet kennen, zal Hij ons ook niet willen kennen. “ (2 Timoteüs 2:12)


BRON: Uit “Hoop voor iedere dag.”
 Billy Graham.

Houdt uw geest gericht op de dingen die boven zijn, niet op de dingen die op de aarde zijn.” (Kolossenzen 3:2)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.