vrijdag 24 juni 2016

HET TOEWIJDEN VAN LIJDEN

GEOFFERD EN NIET-GEOFFERD LIJDEN

MARIA: “Ik laat je het verschil zien tussen niet-geofferd en geofferd lijden".
Ik zie een rode bloem. Zij is symbool voor lijden. Zij bloeit, en verwelkt. Verder zie ik niets veranderen. Na het verwelken van de bloem lijkt het alsof er niets is geweest.
Daarna zie ik een gelijkaardige rode bloem. Zij bloeit, en ik zie er een zachte gloed omheen komen. Plots zie ik een zaadlob die openspringt. De bodem onder en rond de bloem begint licht uit te stralen.

MARIA verklaart:

De beide rode bloemen zijn symbolen voor lijden dat ondergaan wordt.
De eerste wordt niet opgeofferd. Zij verwelkt, en de ziel verandert niet. Nadat elk spoor van de verwelkte bloem verdwenen is, wijst niets er nog op, dat er ooit een bloem is geweest (de ziel heeft er geen nieuw leven door gekregen.)
De tweede wordt wel opgeofferd (toegewijd.) Op het ogenblik van de toewijding van de bloem van dit lijden ontwikkelt zich een zachte gloed omdat de offerande ontspringt uit een opwelling van Liefde. De warmte van de Liefde doet een zaadlob ontwikkelen, die openspringt en het zaad van de Liefde uitzaait. De bodem begint te stralen: De ziel is doordrongen van een vergroot vermogen tot liefhebben, en ook de omgeving van de ziel wordt bevrucht door deze genade in de mate van haar ontvankelijkheid ervoor. Hierdoor groeit de ziel naar een hoger niveau: Zij krijgt nu de kracht om een aantal nieuwe bloemen te laten ontspringen op de bodem die door de Liefde bevrucht is.

BRON: MARIA DOMINA ANIMARUM APOSTOLAAT: (zie onderrichtingen: meditaties)

Wijd uw lijden toe aan Maria,zij vormt het om!1 opmerking:

  1. Heel mooi en leerzaam dank u vriendelijk groetjes Frans en Helene .

    BeantwoordenVerwijderen