vrijdag 15 juli 2016

BID VOOR JE VIJANDEN

BID VOOR JE VIJANDEN:

"Onderschat nooit de kracht van het gebed!"

Hallo goede vrienden verenigd in “Jezus en Maria”
In deze dagen van terreur en dood, horen we zeer dikwijls de oproep om te bidden voor de slachtoffers en hun nabestaanden, wat uiteraard goed bedoeld is, en ook goed is als het daadwerkelijk ook gedaan wordt. MAAR JEZUS roept ons op om ook te bidden voor onze vijanden, als we bidden voor de vijand, en hij bekeerd zich, zal hij ophouden met kwaad te stichten!

Luisteren we naar wat JEZUS ons zegt in het evangelie:

 “Jullie hebben gehoord dat er in de Boeken is gezegd: 'Houd van je broeders en haat je vijanden.'  Maar Ik zeg tegen jullie: houd van je vijanden  en bid voor de mensen door wie jullie slecht behandeld worden.  Want dan zijn jullie kinderen van jullie hemelse Vader. Want Hij laat zijn zon schijnen op goede mensen en op slechte mensen. Ook laat Hij het regenen op goede mensen en op slechte mensen.  Als jullie houden van de mensen die ook van jullie houden, waarom zou God jullie dan een beloning geven? De slechte mensen doen toch precies hetzelfde?  En als jullie alleen je vrienden groeten, dan doen jullie toch niets bijzonders? De slechte mensen doen toch precies hetzelfde?
 Wees volmaakt, want jullie hemelse Vader is óók volmaakt." 
(Matteus 5:43-48)


Laten we bidden op voorspraak van Maria, dat ze voor onze wereld wil ten beste spreken bij Haar Zoon Jezus dat degenen die zoveel kwaad stichten, zich mogen bekeren zodat ze mogen leven zoals God van ons verlangt: “Gij zult uw naaste beminnen als uzelf.”

Jezus zegt ons:"Heb je vijanden lief, en bid voor wie jullie vervolgen." (Matteus 5:44)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten