vrijdag 6 april 2018

HET VOEDSEL VOOR DE ZIEL


HET VOEDSEL VOOR DE ZIEL:

 


"Elke ziel heeft een roeping als tuinierster. Zij heeft de opdracht, in andere zielentuinen, evenals langsheen de paden tussen zielentuinen, bloemen te zaaien en fruitbomen te planten. Het is de ziel niet toegestaan, doornstruiken te planten. Begrijp dit wel: Alle lijden en kruisen langsheen de levensweg van zielen vallen onder de beschikking van Gods Voorzienigheid. De zielen hebben niet het recht om wortels van lijden en kruisen aan andere zielentuinen toe te voegen. Leed dat door Gods Voorzienigheid wordt toegelaten, is genadevol. Leed dat door zielen wordt veroorzaakt, is als water dat ontspringt uit een giftige bron: Het brengt geen verkwikking in zielen, doch ziekte. De ziel die door haar woorden, gedragingen of nalatigheden doornstruiken plant of giftig water doorheen andere zielentuinen laat vloeien, verstoort de Werken van de Goddelijke Tuinier.”

"Om normaal te functioneren, heeft het menselijk lichaam voedsel, water en zuurstof nodig. Deze bronnen van leven worden benut via de spijsvertering, de bloedsomloop en andere kanalen van transport, en de ademhaling. Je zou het zo kunnen beschouwen, dat deze systemen hun tegenhangers hebben in de ziel. Het voedsel voor de ziel is de Liefde, het water voor de ziel wordt geleverd door de Genaden, en de zuurstof voor de ziel wordt geleverd door alle inspiraties, onderrichtingen en bezieling door de Heilige Geest. De Liefde bezielt dus als het ware de spijsvertering in de ziel, waardoor het zielenvoedsel verwerkt en benut wordt voor de groei van de ziel naar haar bestemming als beeld en gelijkenis van God.
De Genaden vervullen de functie van het water dat laaft, zuivert, en de Liefde doorheen de ziel vervoert zodat alle niveaus van het zielenleven gevoed en gereinigd kunnen worden. Alle vormen van bezieling en onderrichting vanwege de Heilige Geest, met inbegrip van elk uitvloeisel van de werkingen van de Goddelijke Voorzienigheid, vervullen de functie van zuurstof dat alle voedingsstoffen in de ziel helpt verwerken en omzetten, en dienst doet als 'ontsteking' voor alle levensprocessen. Zie de diepgang van het beeld: Wanneer de ziel alle inspiraties van de Heilige Geest en elke invloed vanwege de Goddelijke Voorzienigheid negeert, begint zij langzaam te stikken bij gebrek aan Hemelse zuurstof. Wanneer de ziel de genadewerkingen negeert of niet benut, raakt zij verontreinigd en is zij niet langer in staat om het voedsel voor de ziel te verwerken en doorheen de ziel te vervoeren. Wanneer de ziel de Liefde, de Goddelijke Levenskracht, niet opneemt of haar niet in zich laat renderen, verhongert zij. Bedenk dat de Liefde op de ziel afkomt vanuit het Hart van God alsook doorheen de vele uitingen van de naastenliefde, dat de Genaden in de eerste plaats op de ziel afkomen via alle beproevingen en kruisen op de levensweg, en dat de adem des Levens de ziel bereikt in elke Hemelse ingeving en in elke gebeurtenis die door de Goddelijke Voorzienigheid wordt bestuurd. Zie, de zielen kunnen al deze levensprocessen zelf beïnvloeden. Ik toon hun de wegen om dit te doen:
1.                          Door het verlangen naar een steeds grotere Aanwezigheid van God en van Mij in hun leven kan de stroming van de Liefde vergroten en kan de Liefde beter opgenomen en verwerkt worden;
2.                          Door de aanvaarding van alle beproevingen op de levensweg, zonder verzet, protest of ontevredenheid, kan de stroming der Genaden toenemen, waardoor de ziel zich beter van alle wereldse ballast kan reinigen en het voedsel van de Liefde beter zijn weg vindt doorheen alle niveaus van de ziel om daar de Verlossing en de heiliging te voltooien;
3.                          Door de openheid voor elke inwerking van de Heilige Geest. Verstarring en gebrek aan soepelheid of aanpassing blokkeren de ademhaling van de ziel, waardoor deze verkrampt en langzaam stikt. Naarmate méér zielsprocessen van zuurstof beroofd worden, begint de ziel méér te ontsporen, zodat zij als het ware ten prooi valt aan kanker van de ziel. Zij begint vele dingen vast te houden, die op zielsniveau als het ware tumoren beginnen te vormen en alle leven in de ziel doen ontsporen.
Zie toch hoe machtig de Liefde is: Zij bezielt de spijsvertering van de ziel. Begrijp dit beeld in de diepte: Wanneer de ziel bepaalde dingen niet verteert, wordt zij zwaar, log en ongesteld. Het groot geneesmiddel voor de ziel die zich bezwaard en verontreinigd voelt, is de smeekbede om meer Liefde. De ziel die veelvuldig smeekt 'vermeerder mijn Liefde', kan zodanig ontsloten worden voor de benutting van het Goddelijk voedsel, dat de ziel zich als bij wonder ontlast van alles wat haar bezwaart, zodat zij licht en werkzaam wordt. De Liefde bestuurt alles, beheerst alles, opent alles en geneest alles".
BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie openbaringen 10+11 januari 2008)
“Smeek Maria, de bruid van de H.Geest om uw Liefde te vermeerderen.”






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.