zondag 29 april 2018

HET ZAL SLECHT AFLOPEN


HET ZAL SLECHT AFLOPEN:




De profeet Jesaja, WAARSCHUWT dat het met mensen die zich niks van God aantrekken en enkel maar doen waar ze zin in hebben, slecht zal aflopen:


 "Het zal slecht aflopen met de mensen die
 's morgens al vroeg beginnen met drinken en daar tot laat in de nacht mee doorgaan tot ze helemaal dronken zijn.  Ze doen niets anders dan feestvieren met muziek en veel wijn. Maar ze trekken zich niets aan van de Heer. Ze letten niet op wat Hij doet. Daarom zal mijn volk gevangen meegenomen worden naar een ander land. Dat is omdat mijn volk zijn God niet kent. De rijke mensen zullen honger lijden. Het volk zal sterven van de dorst.  Het dodenrijk zal zijn mond wagenwijd opendoen. Alles en iedereen wordt opgeslokt: alle rijkdommen, de mensenmassa, de feestvierders.  Alle mensen, van hoog tot laag, zullen vernederd worden. Ze zullen hun trotse ogen moeten neerslaan. Maar de Heer van de hemelse legers zal worden geëerd. Hij zal laten zien hoe machtig en heilig en rechtvaardig Hij is.  Tussen de puinhopen van de stad zal zoveel gras groeien dat de schapen er grazen. Vreemdelingen zullen tussen de puinhopen van de huizen van de rijke mensen naar waardevolle dingen zoeken.
 Het zal slecht aflopen met de mensen die zo graag oneerlijk zijn, die het kwaad met sterke touwen en dikke kabels naar zich toe trekken.  Het zal slecht aflopen met de mensen die de Heilige God van Israël uitdagen en zeggen: 'Laat Hij toch opschieten! We willen wel eens zien wat Hij kan! Laat Hij maar doen wat Hij van plan is. We willen het wel eens zien!'
 Het zal slecht aflopen met de mensen die van het kwaad zeggen dat het goed is en van het goede zeggen dat het kwaad is. Die van het donker zeggen dat het licht is en van het licht zeggen dat het donker is. Die van bitter zeggen dat het zoet is en van zoet zeggen dat het bitter is.
 Het zal slecht aflopen met de mensen die zichzelf zo wijs en verstandig vinden en die alleen hun eigen mening belangrijk vinden.
 Het zal slecht aflopen met de mensen die zulke geweldige drinkers zijn, echte helden in het drinken van wijn.  Ze laten zich omkopen om schuldige mensen vrij te spreken en onschuldige mensen te veroordelen." 
(Jesaja 5:11-23)

Hier wordt in feite uitgebreid verhaalt wat Maria in Haar grote boodschap van LA SALETTE komt zeggen:
“ALS MIJN VOLK ZICH NIET WIL ONDERWERPEN BEN IK GEDWONGEN DE HAND VAN MIJN ZOON TE LATEN GAAN, HIJ IS ZO ZWAAR EN ZO DRUKKEND DAT IK HEM NIET LANGER KAN TEGENHOUDEN!”
Deze bijbelse taal is ook het werk van de H.Geest, en heeft tot doel dat de mens die verkeerde wegen gaat, tot inzicht komt en zich terug tot God keert
( = zich Onderwerpt aan God!) Alle werken van God zijn er op gericht om de  mens het eeuwig heil te bezorgen, ervoor te zorgen dat hij terug rechte paden bewandeld om zo zijn eeuwig leven  veilig te stellen.
Als jullie weer naar Mij willen luisterenzal Ik jullie vergeven en zal het weer goed met jullie gaan.” (Jesaja 1:19)

Als jullie weer naar Mij willen luisterenzal Ik jullie vergeven en zal het weer goed met jullie gaan.” (Jesaja 1:19)


Maria in de boodschap van LA SALETTE:
 “ALS ZE ZICH ZULLEN BEKEREN DAN ZULLEN DE STENEN EN ROTSEN VERANDEREN IN GRAANHOPEN EN DE AARDAPELEN ZULLEN GEZAAID LIGGEN OP DE AKKERS.
Zie de boodschap van La Salette:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.