maandag 27 augustus 2018

HET RIJK VAN DE HOOP



UITNODIGING TOT HET RIJK VAN DE HOOP:



“HET RIJK VAN DE HOOP.”





 

God heeft Zijn Schepping bedoeld als een afspiegeling van het Rijk der Hemelen. Dit is wat wij verstaan onder 'Gods Rijk op aarde'. Zo was de Schepping ook aanvankelijk: Alle schepselen leefden onderling in volmaakte harmonie, Vrede en Liefde, tot het eerste mensenpaar de erfzonde bedreef. De erfzonde betekende een voorlopig einde van Gods Rijk op aarde. Voorlopig, inderdaad, dank zij Gods Besluit om Jezus Christus in de wereld te zenden om de wederopbouw van Gods Rijk op aarde in te luiden door de mensenzielen de weg te tonen naar de ontsluiting van een nieuwe staat van genade voor de hele Schepping. Jezus, de Messias en Zoon van God, leefde de mensenzielen de grondvesting van Gods Rijk op aarde voor: de definitieve ontkrachting van alle duisternis door uiterste beleving van de ware, onvoorwaardelijke en onzelfzuchtige Liefde en liefdevolle aanvaarding van alle kruisen van het leven.
De volgelingen van Christus dragen een grote verantwoordelijkheid in Gods Schepping: Van hen wordt verwacht dat zij de hartsgesteldheden van Jezus Christus in hun eigen leven vrijwillig, spontaan, volhardend en van harte toepassen. Concreet betekent dit een strikte beleving van alle deugden. De koningin van de deugden – of zoals de Meesteres van alle zielen het steeds weer noemt: de stam van de boom der deugden – is de Liefde: Elke deugd (verdraagzaamheid, zachtmoedigheid, blijmoedigheid, voorkomendheid, zorgzaamheid, geduld, eerlijkheid, eerbied, vriendelijkheid, matigheid, mildheid, enz...) is een tak aan deze boom, want elke deugd ontspruit uiteindelijk aan de Ware Liefde.
De wereld is zeer ver van Gods ideaal van een Schepping in volmaakte harmonie  tussen alle schepselen afgedwaald. Oorlogen, uitbuiting, terrorisme, foltering en mishandeling van mensen en dieren, bedrog, ongebreideld materialisme... De mensenziel verloochent op grote schaal het Goddelijk zaad, dat is bedoeld om haar van nature te programmeren voor het voortbrengen van vruchten van Ware Liefde. Een ziel in de gesteldheid van Ware Liefde leeft vanuit de gedrevenheid en het alles beheersend verlangen dat het alle medeschepselen (mensen en dieren), die zij op haar levensweg ontmoet, in alle opzichten goed moge gaan. Zij is bereid tot verloochening van haar eigen behoeften en verlangens om in de eerste plaats de noden van haar medeschepselen te helpen bevredigen. Zij heeft begrepen dat de mens niet op de wereld is voor zichzelf, doch om Gods Plan voor de hele Schepping, namelijk de wedergeboorte van Gods Rijk op aarde, te helpen verwezenlijken. God heeft daartoe nood aan zielen die volkomen leven vanuit de gesteldheden die Jezus Christus ons heeft voorgeleefd:
·                                 Ware, onvoorwaardelijke, zelfverloochenende Liefde jegens God en alle medeschepselen;
·                                 protestloze aanvaarding van alle beproevingen en kruisen van het leven, want deze bezitten een unieke kracht van Verlossing en van ontkrachting van de macht van de duisternis, en
·                                 Een diep gewortelde beleving van de ware hoop: Een waar kind van God is doordrongen van de stille zekerheid dat alle duisternis op Gods Tijd totaal overwonnen zal worden, want God heeft de eindoverwinning van het Licht op de duisternis, van de Liefde op alle haat en onenigheid, van de Vrede op alle onvrede, van de volmaakte harmonie op alle ellende beloofd. De ware hoop is de gesteldheid waarin de ziel spontaan leeft alsof alle duisternis reeds overwonnen is en in Gods werkelijkheid (voor de mens voorlopig nog onzichtbaar) Gods Rijk op aarde reeds achter de horizont wacht om op te rijzen zoals de morgenzon na de donkere nacht.
Onze wereld is ten prooi aan diepe duisternis, doordat steeds méér mensenzielen toegeven aan steeds méér bekoringen tot handelingen, woorden, gedachten, gevoelens en bestrevingen die tegen de Liefde indruisen en slechts de zelfzucht zoeken te bevredigen. Vele zielen leven alsof zij slechts voor zichzelf op aarde zijn, en willen absoluut het leven leiden dat zij zich hebben voorgenomen, zelfs ten koste van hun medeschepselen en van Gods Plan met de Schepping. Dit wordt pas mogelijk doordat de ziel  zichzelf en de eigen belangen belangrijker vindt dan haar medeschepselen en hun belangen, doch hierdoor uit het oog verliest dat alle zelfzucht en egocentrisme de harmonie van het samenleven met de medeschepselen in de weg staat. Steeds méér zielen leven daarom vanuit een gesteldheid van materialisme: Zij willen te allen prijze hun eigen behoeften bevredigd weten, zelfs ten koste van het welzijn van hun medeschepselen. Hierdoor stellen velen geen belang meer in het welzijn van de mensen en dieren die hun levensweg kruisen.
De zonde neemt toe zoals een vloedgolf, en overspoelt de hartsgesteldheid van talloze zielen. Deze vloedgolf dreigt ook alle hoop op de grondvesting van Gods Rijk van volmaakte Liefde en harmonie volkomen te verzwelgen. De gebeurtenissen en toestanden in de wereld van vandaag lijken de pessimisten en doemdenkers gelijk te geven. Dit is een zeer gevaarlijke houding, die de wortels van de macht van de satan over de zielen zeer snel dikker en sterker maakt, want deze houding stuurt naar de satan toe het signaal dat de ziel gelooft in zijn 'almacht', en niet meer gelooft in een God van Liefde die het laatste woord heeft.
Daarom richt de Koningin des Hemels nu met de grootste klem en dringendheid op tot deze uitnodiging tot het Rijk van de hoop.
De Moeder Gods herinnert er de christenen van deze tijd met nadruk aan, dat thans de tijd is gekomen om zich ernstig te bezinnen over:
·                                 Hun levensroeping in dienst van Gods Rijk: Elke ziel wordt slechts in de wereld gezonden als een werktuig om Gods Rijk te helpen grondvesten;
·                                 hun verantwoordelijkheid voor het welzijn van de hele Schepping (want als christenen hebben wij de genade gekregen, de Christus als God van Liefde te leren kennen, en te leren hoe het Heil in de Schepping definitief en onuitroeibaar wortel kan schieten), en
·                                 De mate waarin elke houding van defaitisme (berusting in de toestand van duisternis waarin de huidige wereld is verzonken.)
·                                  
De Meesteres van alle zielen roept de christenen op om, in navolging van Haar Goddelijke Zoon, zonder enig uitstel een tegengewicht tegen de werken der duisternis in deze wereld te vormen. Wees geen stem van duisternis en ontmoediging, doch een stem van Licht en hoop. Overtuig elkaar van de Waarheid van Gods Woord: Zijn Rijk op aarde komt, doch het kan slechts komen door ons aller actieve medewerking. God wacht op ieder van ons, want Zijn Rijk op aarde kan slechts worden gevestigd door een klinkende overwinning van de Liefde op alles wat niet Liefde is. Het christendom is gebaseerd op het geloof in één God die schept, verlost en heiligt door, met en voor de Ware Liefde, en van de christenen wordt verwacht dat zij hun leven leiden vanuit de onwankelbare overtuiging dat zij slechts op de wereld zijn om Gods Plan van Heil voor de hele Schepping te helpen verwezenlijken. God werkt via mensenzielen, en wil Zijn Plan slechts via mensenzielen voltooien. De christenen kunnen dit slechts waar maken door de strikte beleving van het basisprincipe van het christendom: Jezus Christus heeft door Zijn Lijden, Dood en Verrijzenis de Verlossing van de mensenzielen uit de greep van de duisternis ontsloten, doch elke individuele mensenziel moet deze Verlossing in zich voltooien door haar actieve beleving van de ware, onvoorwaardelijke, zelfverloochenende Liefde en de liefdevolle aanvaarding en toewijding van alle beproevingen en kruisen van haar levensweg, zodat deze actief door God kunnen worden omgezet in genaden van Verlossing tot wedergeboorte van Zijn Rijk op aarde.

BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat

(Zie: Maria nodigt uit: Stormklokjes: stormklokje n°3)



“De Koningin des Hemels richt nu met de grootste klem en dringendheid op tot deze uitnodiging tot het Rijk van de hoop.”






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.