zondag 7 oktober 2018

LEVENDE SPIEGELS VAN CHRISTUS


LEVENDE SPIEGELS VAN CHRISTUS:


Maria onderricht:

"Verdiep jullie niet in alle details van de werken van Gods tegenstander, geeft al deze duisternis aan Mij. Het is niet nodig dat jullie op de hoogte zijn van de details, wél dat jullie weten dat de duisternis werkzaam is doch met zekerheid wordt overwonnen indien jullie harten zich met elkaar verbinden en op elk ogenblik van de dag en de nacht worden tot generatoren van het Licht van Liefde, Geloof en Hoop.
De wereld tracht jullie te overspoelen met slijk. Weet echter, dat dit slijk wordt tot een korst van ontmoediging op jullie zielen, tenzij jullie het onmiddellijk wegwassen met het water van Ware Liefde, Waar Geloof en Ware Hoop. Toon toch de satan dat het ware christen-zijn geen doorgeefluik voor zijn werken van ontmoediging en verwoesting is, doch een voorraadkamer van Gods zaad van het Rijk van de Eeuwige Vrede op aarde. Begraaf al jullie gesteldheden in Mijn Hart, en jullie zullen in dit zaad veranderen in al jullie doen en laten en in alles wat van jullie uitgaat.
In Waarheid zeg Ik, dat alle ellende van deze wereld zou verdwijnen als sneeuw in de eerste lentezon, indien voldoende zielen zichzelf en hun hele levensweg door diep doorleefde toewijding aan Mij zouden weggeven aan de Ware Liefde. Tegen zoveel Licht houdt geen duisternis stand. God wacht op jullie actieve inzet om levende spiegels van Zijn Christus te zijn. Verbind daartoe jullie vrije wil met de Wil van God Zelf, en betracht de Ware Liefde in al jullie doen en laten, in al jullie woorden, gedachten, gevoelens, verlangens en bestrevingen, dan zal Christus waarlijk in jullie geboren worden, en is het rijk van de satan op aarde voorbij.”
De ware christen is geroepen tot navolging van het voorbeeld dat ons in Jezus Christus is gesteld. De Christus is de Zoon van God, de Eeuwige Liefde. De ziel die zich volledig aan God weggeeft, wordt gevoed met de kracht van God Zelf. De Heilige Maagd Maria roept méér dan ooit de christenen op tot totale en onvoorwaardelijke toewijding aan Haar. De strikte toepassing van deze gave van zichzelf aan de Moeder van de Christus heeft in de ziel de uitwerking van een dagelijkse belijdenis jegens God dat zij vast gelooft dat alle Heil slechts in Hem en in de medewerking aan Zijn Plannen en Werken ligt. De ziel leeft hier op aarde uitsluitend om deze Plannen en Werken te helpen voltooien, en dit kan zij slechts doen door een strikte toepassing van onvoorwaardelijke, zelfverloochenende Liefde jegens al haar medeschepselen.
De Moeder Gods nodigt alle aan Haar toegewijde zielen uit tot volhardende inspanningen om in deze wereld een nieuwe atmosfeer van hoop en van rotsvast vertrouwen in Gods leiding geboren te laten worden. Deze atmosfeer kan zich grondig uitzaaien in de mate waarin zij eerst en vooral diep wortel kan schieten in afzonderlijke harten. De Koningin des Hemels vraagt daarom dat de christenen zich aan Haar zouden toewijden, om op de diepst mogelijke wijze waarlijk in Christus te zijn. Slechts dan kan Zij hun bevruchten met Haar eigen hartsgesteldheden: volmaakte deugdzaamheid, heldhaftige zelfverloochenende Liefde jegens alle medeschepselen, en de grondvesting (in het eigen hart) van een stevige burcht van vertrouwen op God. De ziel die resoluut kiest voor Maria en deze keuze dagelijks bezegelt door diep beleefde Liefde, wordt door Haar stap voor stap omgevormd tot Haar eigen spiegelbeeld. Een dergelijke ziel leeft steeds dieper vanuit de ware hoop, die een immense kracht en innerlijke Vrede schenkt, en die de ziel verandert in een burcht van Licht en van de stille rust en blijmoedigheid die haar met vertrouwen doorheen alle moeilijkheden van het leven kunnen loodsen. Zielen die worden beheerst door deze gesteldheid, zullen de wereld tonen wat echt christendom is: leven in het Rijk van de hoop, die de wieg is van Gods Rijk op aarde. Zo zullen de christenen die zich door Maria laten bewerken, worden tot kribben voor de wedergeboorte van de Christus in de wereld. Dit is wat wordt bedoeld wanneer sprake is van het 'Messiaans Tijdperk'.

BRON: Maria  Domina Animarum Apostolaat.

(Zie: Maria nodigt uit: Stormklokjes, uit stormklokje nr.3)






“MARIA
nodigt alle aan Haar toegewijde zielen uit tot volhardende inspanningen om in deze wereld een nieuwe atmosfeer van hoop en van rotsvast vertrouwen in Gods leiding geboren te laten worden.”




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.