donderdag 18 oktober 2018

DE GOUDEN BRUG


DE GOUDEN BRUG:

Kernpunten van het vruchtbaarste heilig verbond
tussen de mensenziel en God:

TOTALE TOEWIJDING AAN DE HEILIGE MAAGD MARIA


“Maria de gouden brug tussen hemel en aarde.”




  Maria onderricht:

Deze inspiratie zal zielen dienen tot verheldering van de essentie van het heilig verbond van toewijding aan Mij, want slechts weinig zielen bezitten een juist begrip van de ware natuur en doelstellingen van dit verbond. Dit gebrek aan dieptezicht ligt mede aan de basis van een grote vertraging in de voltooiing van het Heilsplan dat God voor de Schepping heeft ontworpen en via de mensenzielen tracht te voltrekken. Deze tekst zal worden bekleed met de rijkste zegeningen om Licht te brengen. Moge hij vruchtbare bodems aantreffen voor de geboorte van nieuwe lichtjes die nooit meer doven, en die jegens de duisternis worden tot tekenen van een oprechte, onverdeelde keuze voor Gods Werken van Liefde.”

De H. Maagd wil met aandrang  oproepen tot totale en onvoorwaardelijke toewijding aan Haar, ter verwezenlijking van de Haar door God toevertrouwde opdracht: zielen op de vruchtbaarste wijze in te schakelen in de voltooiing van Gods Heilsplan voor de Schepping met als uiteindelijke doelstelling: de grondvesting van Gods Rijk op aarde.

De totale toewijding aan de Heilige Maagd Maria is een heilig verbond waarbij de ziel zichzelf, haar hele wezen, al haar gesteldheden en alle details van haar levensloop in verleden, heden en toekomst als een levenslang ononderbroken offerande aanbiedt aan Maria, opdat Zij dit alles op kracht van een Goddelijk Mysterie zou kunnen gebruiken voor het afkopen van genaden – als het ware 'losgeld' – ter verwezenlijking van Gods Heilsplan. De verwezenlijking van Gods Heilsplan kunnen wij hierbij concreet verstaan als het geheel van Gods Werken op aarde, die Hij bij voorkeur via mensenzielen, aangevuld door de rechtstreekse tussenkomst van Zijn Voorzienigheid en van de inspiraties van de Heilige Geest, zoekt te volbrengen tot voltooiing van Zijn Plan tot grondvesting van Gods Rijk op aarde.

Het heilig verbond van de totale toewijding aan Maria is in wezen geworteld in het Goddelijk Mysterie krachtens hetwelk de mensenziel alle beproevingen van haar leven in Gods kracht kan laten omvormen tot grondstof voor de uitstorting van Licht over de Schepping. Hierdoor beantwoordt dit verbond ten volle aan de roeping die God aan elke mensenziel meegeeft: dat zij het Verlossingsoffer van de Christus uit eigen vrije wil zou helpen aanvullen, dit wil zeggen: de immense effecten ervan voor het welzijn van de hele Schepping zou helpen ontsluiten. Hierdoor is de totale toewijding aan Maria een gouden kanaal van zingeving: God had de duisternis de toelating gegeven om de mensenzielen te beproeven, omdat de zielen voor alle tijden een onschendbare vrije wil hadden gekregen en zij derhalve individueel aan God moesten kunnen bewijzen dat zij spontaan kiezen voor God, voor de Ware Liefde, voor het Licht, en niet voor de satan, de zonde.

( = overtreding van Gods Wet van de Ware Liefde), de duisternis.

Door de talloze dagelijkse interventies van de duisternis op deze wereld – die echter slechts effect krijgen in de mate waarin mensenzielen aan deze interventies (= bekoringen!) toegeven – ontstaan massaal ellende, chaos en leed. Indien nu deze ellende, chaos en leed onomkeerbaar waren, zou de wereld definitief ten prooi zijn aan de grillen der duisternis. Gods Barmhartigheid heeft echter een machtige tegenzet voorzien: de totale, onvoorwaardelijke en levenslang in elk detail van het leven beleefde en toegepaste toewijding van mensenzielen met hun hele wezen, al hun doen en laten en al hun gevoelens, gedachten, verlangens, bestrevingen en alle innerlijke reacties ten aanzien van alle gebeurtenissen, situaties en indrukken van het dagelijks leven aan de Heilige Maagd en Moeder Gods.
De zingeving ligt hierin, dat de ziel door intense, oprechte, waarlijk in de praktijk gebrachte toewijding van haar hele leven en al haar innerlijke gesteldheden aan Maria al haar beproevingen, al haar lasten en leed ten volle tot nut kan helpen maken als materiaal tegen de duisternis. Hierdoor kan zij voor haar wereldse (en dus vergankelijke) beproevingen een immens tegengewicht aan Gelukzaligheid in het Eeuwig Leven bekomen, en tezelfdertijd de hele Schepping een stap dichter bij de grondvesting van Gods Rijk van eeuwigdurende Liefde en Vrede op aarde helpen brengen. Zo wordt totale toewijding aan Maria een machtige bron van Licht dat werken van duisternis onwerkzaam kan helpen maken en kan helpen verhinderen dat bepaalde plannen van verwoesting vanwege de duisternis zouden worden uitgevoerd, die de wereld nog dieper in de ellende zouden onderdompelen.
Een leven dat in alle oprechtheid en met volharding in alle deugden wordt geleid in de juiste gesteldheid van totale, onvoorwaardelijke toewijding aan Maria, geldt jegens God als één ononderbroken krachtig getuigenis van Ware Liefde, doordat een op het juiste wijze geleid leven in staat van totale toewijding een geheel van zelfverloochenende opoffering van eigen beproevingen ten bate van de hele Schepping en van de verwezenlijking van Gods intenties vormt: De toegewijde ziel, indien zij vanuit de enige juiste gesteldheid leeft, verlangt niets voor zichzelf; De enige drijfveer voor haar ononderbroken overgave aan de Heilige Maagd is de zelfverloochende Liefde voor al haar medeschepselen en voor God Zelf.
Om deze reden wordt de vruchtbaarheid van het verbond van toewijding in zeer hoge mate bepaald door de mate waarin de toegewijde ziel zichzelf en haar eigen behoeften en verlangens oprecht ondergeschikt aan deze van haar medeschepselen en God kan achten. Daarom noemt de Meesteres van alle zielen de totale, onvoorwaardelijke en levenslange toewijding aan Haar een heilig verbond: 'Heilig' betekent 'van zodanige aard dat het Heil over de Schepping kan brengen'. De enige ware draagster van het Heil is de Ware Liefde. Ware Liefde is Liefde die op geen enkele wijze wordt verontreinigd door zelfzucht. Ware Liefde beoogt niets anders dan de verhoging en/of instandhouding van het welzijn van alle medeschepselen, zonder ook slechts één ogenblik toe te geven aan de bekoring om tevens zichzelf en de eigen belangen en verlangens veilig te stellen. God wil elke ziel op elk ogenblik ongeremd en zonder enige beperking – dit wil zeggen: op grond van haar eigen volle, zelfverloochenende oriëntatie op Zijn Werken en Plannen en met de spontane belijdenis van haar vrije wil om Hem te dienen – kunnen inzetten om een specifieke rol te vervullen die de ontwikkeling van Zijn Heilsplan op dat ogenblik nodig heeft. Hij kan dit slechts doen in de mate waarin de betreffende ziel leeft vanuit een hartsgesteldheid van Ware Liefde. Het is deze gesteldheid, die totale toewijding aan Maria maakt tot een heilig verbond.
Dit 'getuigenis afleggen', gebeurt dus lang niet alleen met de mond (gebeden, belijdenissen), doch in de allereerste plaats door het concrete doen en laten en door de gesteldheden van hart op elk moment van het leven: God leest elk hart als een open boek, en de hoeveelheid Licht die een mensenziel kan helpen voortbrengen, hangt in de eerste plaats af van de mate van Ware Liefde die op elk moment uit haar hart stroomt, ook terwijl zij geen woord spreekt. Precies om deze reden blijft de Meesteres van alle zielen steeds herhalen dat toewijding aan Haar geen gebed is doch een levenshouding, een hartsgesteldheid. Deze levenshouding is voor God slechts vruchtbaar indien zij rechtlijnig is, dit wil zeggen: in de mate waarin de aan Maria toegewijde ziel zich in alles uitsluitend in dienst van Gods Werken en Plannen stelt, wat meteen betekent dat zij zich in al haar doen en laten en in al haar innerlijke gesteldheden radicaal, spontaan en van harte moet afkeren van alles wat duisternis kan brengen in haar handelingen, woorden, gedachten, gevoelens, verlangens en bestrevingen.
God heeft het zo beschikt, dat de ziel die zich met haar hele wezen, al haar gesteldheden van hart en al haar innerlijke reacties op de talloze concrete gebeurtenissen, contacten en situaties van haar dagelijks leven aan de Moeder van de Goddelijke Verlosser weggeeft, hierdoor de gouden weg bewandelt voor de vruchtbaarste ontsluiting van de onschatbare Nalatenschap die de Christus aan het Kruis voor haar heeft vrijgekocht. Jezus' Kruiswoord: "Vrouw, ziedaar uw zoon; zoon, ziedaar uw Moeder" was een dubbele uitnodiging vanwege de Zoon Gods.
De uiteindelijke bedoeling van totale toewijding aan Maria ligt hierin, dat de toegewijde ziel zich met haar hele wezen, haar hele doen en laten en al haar innerlijke gesteldheden volledig aan de Koningin des Hemels weggeeft, opdat haar hele leven waarlijk bouwmateriaal in Haar handen zou worden. De Moeder Gods heeft immers van God de leiding in de strijd tussen Licht en duisternis en dus over de concrete verwezenlijking van Zijn Heilsplan ontvangen. Daarom geldt dat hoe intenser de eenheid van hart tussen Maria en de aan Haar toegewijde ziel kan worden, des te vruchtbaarder deze ziel wordt in de dienst aan Maria.
"Totale toewijding aan Mij is de gouden sleutel van de kerker waarin de ziel zichzelf opsluit door elke toegeving aan de invloeden van werelds denken. Jezus heeft geleden om elke kerker te ontsluiten. Ik ben jullie gegeven om jullie uit de kerker weg te leiden naar het Licht van de totale vrijheid. Bedenk echter, dat de kerker slechts van binnen uit geopend kan worden: De ziel moet zelf de sleutel omdraaien, door haar oprechte en volhardende wil om werkelijk van Mij te zijn".
"Totale toewijding is een levensdoel en een levensinvulling die niet lichtzinnig benaderd mogen worden, want het betreft een verbond dat rechtstreeks verband houdt met het groot Verbond dat God met Zijn volk heeft gesloten door het Verlossend Lijden van Jezus. Totale toewijding is een verbond waardoor de ziel zich bereid verklaart om totaal, onvoorwaardelijk en eeuwigdurend ingepast te worden in de voltooiing van het Nieuw Verbond. De ziel die zich aan Mij wil toewijden, moet zich eerst drie vragen stellen:
1.             Ben ik bereid, mijn leven tot in de details op te offeren aan de noden van God en van Maria, en dus een leven te lijden van aanvaarding van alle kruisen en beproevingen, zonder protest of verzet?
2.             Ben ik bereid om Maria te erkennen als mijn absolute Meesteres, en Haar met overgave te dienen in zelfverloochening en blinde onderwerping in al mijn doen en laten?
3.  Heb ik wensen en gewoonten ten aanzien van dewelke ik niet bereid ben, er afstand van te doen? Zolang het antwoord hierop niet onverdeeld 'neen' is, moet de ziel Mij bidden om de genade van het vermogen om haar leven en haar levensvisie totaal door Mij te laten veranderen volgens Mijn wil en welbehagen. Zolang zij hiertoe niet in staat is, kan zij Mijn toegewijde niet zijn, want de Meesteres van alle zielen kan slechts werken met dienaren die Haar op al Haar wenken dienen, op welk ogenblik dan ook en op welke wijze dan ook. Het leven als totaal toegewijde van Maria is vergelijkbaar met het leven zoals God het oorspronkelijk van de mensenzielen had verwacht: een leven dat totaal is afgestemd op de verwezenlijking van Gods Plannen en de voltooiing van Zijn Werken. Sedert de instelling van het Nieuw Verbond is dit méér dan ooit een leven in uitsluitende dienst van Gods Heilsplan voor de voltooiing der Verlossing in alle zielen. De ziel die bereid is, eigen wensen en gewoonten onder Mijn voeten te leggen, zal spoedig ervaren dat zij niets verliest, doch integendeel oceanen van Geluk en blijmoedigheid oogst, en daarna een eeuwigheid van onbeschrijflijke Gelukzaligheid in de Hemel".

"God heeft Zijn Zoon Jezus Christus naar de zielen gestuurd om met hen het Nieuw Verbond te sluiten. Op kracht van dit Verbond zou elke ziel die een leven leidt in navolging van Gods Zoon, in zich de effecten van de Verlossing kunnen ontsluiten en zo de ware heiligheid van de kinderen Gods kunnen bereiken. God heeft Mij, de Moeder van de Christus, uitverkoren om de Ark van het Nieuw Verbond te zijn, het volkomen heilig Tabernakel waarin Gods Zoon, het Licht, in de wereld gedragen zou worden. Daarom ben Ik de Meesteres van alle zielen: Ik ben de Draagster van het Goddelijk Licht, Die het vermogen bezit om Licht te brengen waar duisternis heerst. Lieve zielen, totale toewijding van jullie leven en jullie hele wezen aan Mij, is de absolute bezegeling en bekrachtiging van de aanvaarding van jullie prachtige erfenis als kinderen Gods. Ik kan in de totaal aan Mij toegewijde ziel het vermogen ontsluiten om Jezus volkomen na te volgen, door haar zo diep te voeden met Goddelijk Licht dat al haar handelingen en woorden, en zelfs haar diepste gedachten en verlangens, Licht verspreiden en Licht aansteken. In de ziel die zich totaal aan Mij weggeeft, verlicht Ik stap voor stap alle innerlijke processen, alles wat in haar omgaat, en al haar voornemens, opdat haar handelingen en woorden de juiste wegen zouden volgen.”
"Dat is het Rijk van Maria: Wat wegkwijnt onder alle invloeden der wereld, wordt in de Meesteres van alle zielen verrijkt door Haar volmaakte heiligheid en door Haar onbegrensde macht binnen de werkingen van Gods Gerechtigheid en Barmhartigheid. De vrucht hiervan is nieuw Leven, onherkenbaar in vergelijking met het oude leven. Het wereldse, duistere, stervende, verziekte, wordt Hemels, stralend van Licht en bruisend van het Ware Leven. Dat is de diepe zin van totale toewijding. Nooit is het leven ten einde voor de ziel die in, met en voor Mij leeft".

BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie: Toewijding aan Maria: De gouden brug.)

“Maria ark van het Nieuw Verbond.”





 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.