zaterdag 6 oktober 2018

VOLTOOIING VAN DE VERLOSSING


                  VOLTOOIING VAN DE VERLOSSING:
                   



Maria onderricht:

De behoeften naar de dingen van de wereld, die men zich met geld kan en moet verwerven, zijn als een onverzadigbare honger, die steeds een gevoel van onbevredigd-zijn nalaat, en het hele wezen krachteloos maakt. Door de onophoudelijke jacht naar ware voeding heeft de ziel geen tijd over om haar werkelijke roeping na te gaan. Al haar inspanningen besteedt zij aan vergankelijke bezigheden en aan het verwerven van vergankelijke voorwerpen, die haar niets opleveren dat haar dichter bij haar doel zou kunnen brengen. Het enige doel van het leven is de Poort naar de Eeuwige Gelukzaligheid, die de ziel voor zichzelf op wegen van ware vruchtbaarheid voor Gods Werken moet verwerven.
 De dingen van de wereld voeden het spiritueel leven niet. Zij worden heel gemakkelijk gewenst en verworven om de eigen zwakheden nog verder te voeden, zodat deze uiteindelijk de ziel met vuistdikke ketenen vastbinden, zoals in een kerker: Gescheiden van alle Licht, van elke blijvende vreugde, ver van alle Leven. Het enige werktuig dat de ziel uit haar zwakheden kan bevrijden, is de Ware Liefde. De Ware Liefde wordt in de ziel tot leven gewekt, zodra de ziel het inzicht van haar bestemming als kind van God verwerft. Dit inzicht moet zij echter niet met het verstand verwerven, maar met het hart.
Houdt U zich vast voor ogen:
·                                 Dat God u in de wereld heeft gestuurd opdat u zou deelnemen aan het plukken van de vruchten voor Gods Rijk op aarde.
·                                 Dat Hij u daartoe wonderbare talenten als rugzak op de weg tussen de fruitbomen heeft geschonken, die Hij dagelijks door de uitstorting van Genaden en de wenken van Zijn Voorzienigheid tracht te voeden.
·                                 Dat Hij weliswaar de bevrediging van behoeften toelaat, die het lichaam in stand houden, maar dat deze als middel tot zelfontplooiing (heiliging) zijn bedoeld, en in geen geval tot doelen op zich mogen worden.
·                                 Dat Hij voor u het loon van de erfgenaam van de Goddelijke Nalatenschap klaar houdt, die bestaat uit de Eeuwige Goddelijke Gelukzaligheid, in dewelke men echter slechts door een leven van onthechting kan binnengaan. De reden hiervoor is, dat God de wereldse gehechtheden als een beslissing ten gunste van de wereld en ten nadele van Zijn eeuwige Geschenken beschouwt.
·                                 Dat de wereldse gehechtheden sterker worden naarmate de Liefde in de ziel zich laat verlammen.
Dat Maria, de Meesteres van alle zielen de Ware Liefde tot God, tot Gods Werken en Plannen en tot de medeschepselen honderd- en duizendvoudig kan aanwakkeren, en dat Zij daarvoor slechts de navolging vanwege de ziel nodig heeft: De ziel die Haar onderrichtingen en instructies in de dagelijkse praktijk omzet, wordt door de Meesteres naar de toppen van de heiligheid geleid. Deze ziel wordt in de eerste plaats zo omgevormd, dat haar vermogen tot liefhebben, tot hopen en tot geloven vele malen wordt versterkt. Onder de onvermoede voordelen van deze ontwikkelingen zijn de volgende de meest opvallende:

1.                         Hoe groter de Liefde wordt, des te gemakkelijker komt de ziel ertoe, de wereld de rug toe te keren en haar leven tot in alle details ten dienste van de hogere dingen te stellen.
2.                          Hoe groter de hoop wordt, des te sneller zal de inwendige Vrede van de ziel groeien, omdat zij dan in alles vanuit de vaste overtuiging leeft, dat dit leven met al zijn beproevingen slechts als een storm in een glas water is, die zij moet doorstaan om de volmaakte Gelukzaligheid in het Eeuwig Paradijs te erven.
3.                          Hoe groter het geloof wordt, des te onmiskenbaarder wordt voor de ziel de ervaring van Gods Tegenwoordigheid in alle kruisen, in elke versterving, in elke onthechting, zodat zij zich op zekere dag méér over een tekort aan wereldse bevredigingen dan over de vervulling van de meeste behoeften zal verheugen, want zij zal dan hebben begrepen dat negentig procent van de wereldse behoeften slechts schijnbehoeften zijn, die haar van God verwijderen, net zoals negentig procent van de werkelijkheid voor de ziel niet zintuiglijk waarneembaar is, en de noden van de materie derhalve zijn zoals een monster dat erin slaagt, de zielen ertoe te brengen dat zij negentig procent van Gods gaven ongeïnteresseerd afwijzen, en dan nog wel die negentig procent waarin de meeste onvergankelijke genaden werkzaam zijn.
De wereld is een tiran. Hoe meer de ziel zich daaraan weggeeft, hoe meer zij tot slaaf ervan wordt. De Koningin des Hemels wordt ons, zielen van de Laatste Tijden, getoond als de Meesteres die de macht heeft om ons te bevrijden. Maria voltooit de Verlossing van de zielen van goede wil in de mate waarin de ziel zich volledig aan Haar overgeeft en Haar richtlijnen nauwgezet volgt. De Verlossing is geen passief proces. Het is een kwestie van actieve inzet, en wel vooral op het niveau van de overwinning van de eigen zwakhedenPrecies daarom hebben de zielen nu Maria, de Meesteres van alle zielen nodig: Zij bevrijdt de harten, opdat de werkelijk aan Maria toegewijde zielen de kracht en de moed mogen vinden om de Verlossingswerken van Jezus in zich te voltooienDe Heilige Paulus herinnerde er ons reeds aan, dat de Verlossing een kwestie van de aanvulling van de Werken van Christus is. Nu, in onze dagen, wordt ons heel precies geschetst hoe wij deze aanvulling op de meest vruchtbare wijze kunnen verwezenlijken.
Indien u zich aan Maria toewijdt,  hoeft u niet meer bang te zijn. U hebt zich volledig aan Maria overgegeven. Het is de duivel die tracht, u bang te maken of onrust zaait. Vreest niet omwille van uw zwakheden, want precies om hun nederlaag te bezegelen, ontfermd de Meesteres van alle zielen zich over u. Binnenkort zal het enige dat u nog zou willen verwerven, de vervolmaking van de Liefde zijn, en zult u nog slechts het geld van uw opofferingen uitgeven, waarmee de ziel zich letterlijk alles kan kopen wat haar werkelijk voor eeuwig rijk maakt.
BRON:Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie antwoordbrieven: brief nr.93)


“Maria voltooit de Verlossing in wie zich aan Haar toewijd en Haar onderrichtingen en instructies in de dagelijkse praktijk omzet.

 
f




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.