dinsdag 17 september 2019

TEMPERAMENT IN UW GELOOF



TEMPERAMENT IN UW GELOOF!




Het woord van God maakt ons duidelijk dat de Heer een geloof met een vurig karakter wenst van onze kant. Jezus maakte duidelijk dat hij niet zo houd van lauw en flauw!

 Vuur ben Ik op aarde komen brengen, en hoe verlang Ik dat het reeds oplaait.”
(Lucas 12:49)

Nee, Jezus houdt niet van flauw en lauw. “Gij zijt het zout der aarde, maar als het zout zijn kracht verliest, waarmee zal men dan nog zouten? Het deugt nergens meer voor dan om weggeworpen en door de mensen vertrapt te worden”. Jezus houdt niet van flauwe praat over liefde en vrede.
 Sterker nog, Hij spuugt volgens de apostel Johannes lauwe christenen uit. “Omdat gij lauw zijt en noch heet noch koud, daarom zal ik u uitbraken uit mijn mond”
(Openbaring 3, 16)
Bij de profeet Jeremia  worden de feiten nog scherper gesteld!
Vervloekt, wie het werk des Heren met lauwheid verricht.” 
(Jeremia 48:10)

Overweging:

Wanneer u uw werk voor God traag en onverschillig doet, is dat niet alleen een gebrek aan temperament, maar het is zonde, waarmee u God uitdaagt, die een verterend vuur is. Jezus zegt ons toch: “Vuur ben ik komen brengen op aarde, en ik zou zo graag hebben dat het reeds brandde!  Als u dus niet onder de vloek van God wilt staan, zet u dan helemaal in voor Zijn Koninkrijk. Let niet op de tegenstand, lijden, vernedering, smaad en ook niet op de wonden die u daarbij toegebracht kunnen worden. Dan zal er eens in de eeuwigheid geen einde zijn aan de vruchten, die u zult oogsten, wanneer uw werken u navolgen.

(BRON Overweging: uit dagboek “kostbaarder dan goud -Basilea Schlink)
“WEES VUUR, ZOALS JEZUS EEN VUUR IS!”


Durf eens uw eigen geloof in vraag te stellen, brand het vuur nog voldoende, of is het een flauw waakvlammetje geworden? Geeft vol gas, zodat het een steekvlam wordt, richting hemel!
“Houd uw ogen gericht op het hemelse, niet op het aardse.”

Gods scherpe mes (=het Woord Gods.) is de enige remedie die ons kan helpen. Gods scherpe mes dat gevolgd wordt door de zalvende olie van Zijn Liefde. Maar als je alleen de zalvende liefdeolie van Zijn liefde wilt zal je altijd ziek en zondig blijven. Alleen als je het scherpe en het harde mes wilt (het zwaard van Gods woord) kun je verlost – genezen worden!
Gods woorden zijn zo KRACHTIG, dat ze de meest doortrapte leugen kunnen ontmaskeren. Het “woord van God” ontkrachten door het te verdraaien, er een andere betekenis aan geven aangepast aan de wereld, DAT is Jezus (het woord van God!) onrecht aandoen, door Zijn heilig woord te “ontheiligen.” ”Wee hij die zich hieraan bezondigt en het volk op een dwaalspoor brengt!”

Maria is ons in LA SALETTE, ook VUUR komen brengen met Haar Boodschap:”Als mijn volk zich niet wil ONDERWERPEN ben ik gedwongen de hand van Mijn Zoon te laten gaan, Hij is zo zwaar en zo drukkend dat ik hem niet langer kan tegenhouden.
Zich onderwerpen aan God impliceert ook een houding van VURIGHEID t.o.v. onze Schepper, we moeten ons ook onderwerpen aan “de heiligheid van Zijn woord



Zie ook BLOG: Sta op en wees VURIG!



VOORUIT, STRIJD KINDEREN VAN HET LICHT EN SCHITTER!  JEZUS IS VUUR, ook wij moeten VUUR ZIJN!
Een “vurige christen” schenkt God de plaats in zijn leven die Hem toekomt, dit is de EERSTE PLAATS!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.