zondag 21 mei 2017

DE VRUCHTBAARHEID VAN DE WARE HEILIGHEID


DE VRUCHTBAARHEID VAN DE WARE HEILIGHEID:

Maria de reis van uw leven laten besturen in blinde overgave!


Met Maria in het hart draagt de ziel de opgaande lentezon in zich, die zoals bekend de vruchtbaarheid van de velden prikkelt en de belofte van de zomeroogst brengt. In de ziel zou dit concreet betekenen: Maria bewerkt de ziel inwendig  zodanig dat deze steeds dichter bij de vruchtbaarheid van de ware heiligheid kan komen.
Maria vergeleek ooit de volkomen geslaagde, volledig vruchtbare toewijding aan Haar met het rijden in een auto. De ziel geeft slechts gas, aan het stuur zit echter Maria.Steeds weer zal het de ziel voorkomen alsof Maria op het punt zou staan, de auto in een afgrond te sturen of een bocht te missen. Wanneer de ziel dan het gaspedaal loslaat en naar het stuurwiel grijpt om de koers bij te sturen, blijkt dat het haar aan geloof en vertrouwen ontbreekt. Indien zij gas blijft geven en Maria verder laat sturen, bewijst zij haar blinde overgave. Dit is de les: Maria kent de weg veel beter dan de ziel. De ziel mag harerzijds geen enkel moment nalaten gas te geven, want dat zou betekenen dat zij de reis die God voor haar heeft voorzien, liever niet voortzet, of dat zij twijfelt of de weg voor haar wel de juiste is.

BRON: uit de publicatie”Zomerbries” van het Maria Domina Animarum Apostolaat.

“Laat in blinde overgave Maria jou op de juiste weg sturen, Maria kent de weg van de reis die God heeft voorzien voor de ziel veel beter!”Geen opmerkingen:

Een reactie posten