zaterdag 10 augustus 2019

DE HANDTEKENING VAN HET HART




DE HANDTEKENING VAN HET HART:


Inspiratie van de Heilige Maagd Maria over de spirituele achtergrond
van door de mensenziel gesloten verbonden


Een  speciale soort verbond is deze van de totale toewijding van een ziel aan de Heilige Maagd Maria.”




(over Mariatoewijding…)

De vruchtbaarheid van een mensenleven wordt in zeer hoge mate bepaald door de mate waarin een ziel zich actief inzet voor een onbelemmerde stroming van de Ware Liefde doorheen het netwerk van Gods Schepping. De Ware Liefde is de brandstof van het Goddelijk Leven. Elk schepsel vormt een knooppunt in het netwerk van de Schepping. De grootste knooppunten zijn de mensenzielen. De levensopdracht van elke mensenziel bestaat in wezen uit de vervulling van haar roeping om een zuiver en actief knooppunt in het netwerk te zijn.
De ziel is een zuiver knooppunt in de mate waarin haar innerlijke gesteldheden spiegels zijn van het Wezen van God: vlekkeloze zelfverloochenende Liefde, vervuld van Licht, uitsluitend gericht op de voltooiing van Gods Heilsplan voor de hele Schepping.
De ziel is een actief knooppunt in de mate waarin zij zich in elk detail van het leven inzet voor de vervulling van Gods doelstellingen.
Om haar levensmissie als zuiver en actief knooppunt binnen het netwerk van de Schepping te vervullen, moet de mensenziel elk contact en elke relatie met om het even welk medeschepsel – medemens én dier – vervullen van diep beleefde, spontane zelfverloochenende Liefde. Zij sluit jegens God heilige verbonden ten gunste van medeschepselen.
Een heel speciale soort verbond is deze van de totale toewijding van een ziel aan de Heilige Maagd Maria. Dit verbond wordt zonder uitzondering volmaakt nagekomen door de Koningin des Hemels, Die Zich ertoe verbindt, de aan Haar toegewijde ziel innerlijk te leiden op de weg naar de voltooiing van haar wezen als beeld en gelijkenis van God, in de mate waarin deze ziel zich actief en van harte voor Haar inwoning en innerlijke begeleiding openstelt. Het verbond van totale toewijding aan Maria wordt echter veelvuldig geschonden door de toegewijde mensenziel. In het kader van totale toewijding aan Maria legt de mensenziel jegens de Moeder Gods een eed af van trouw en inzet van haar hele leven en haar hele wezen ten bate van de verwezenlijking van Gods Heilsplan en van de Werken van Liefde die God steeds via mensenzielen tracht te voltooien. Vaak wijden zielen zich in naam aan de Heilige Maagd toe, louter door het uitspreken van een toewijdinggebed, doch leven zij daarna niet in alle details van hun doen en laten en van al hun innerlijke gesteldheden volgens de regels van de totale toewijding, die veronderstellen dat de aan Maria toegewijde ziel uitsluitend leeft om bij te dragen tot de grondvesting van Gods Rijk op aarde op grond van de inzet van al haar beproevingen in een geest van zelfverloochenende Liefde en onvoorwaardelijke aanvaarding van alle Beschikkingen van Gods Voorzienigheid op haar levensweg.
In een waarlijk diep beleefde totale, onvoorwaardelijke en levenslange toewijding aan de Heilige Maagd maakt een mensenziel de stelling van Jezus waar, Die zegt dat de hoogste vorm van Liefde wordt betoond door de ziel die haar leven geeft voor haar vrienden – waarbij onder 'vrienden' moet worden verstaan: alle medeschepselen, daar alle schepselen onderling met elkaar verbonden zijn in een netwerk dat wordt samengehouden door de stroming van Gods Liefde doorheen de Schepping.
De Meesteres van alle zielen richt daarom via deze onderrichting aan de zielen een intense oproep om al hun contacten en relaties met alle medeschepselen die Gods Voorzienigheid op hun levensweg brengt, te vervullen met zelfverloochenende Liefde en dienstbaarheid, in een steeds levend besef dat elk medeschepsel een Werk van God is, dat door Zijn Wijsheid met haar in verbinding wordt gebracht om haar te helpen bij de vervolmaking in alle gesteldheden die haar de toegang tot de Eeuwige Gelukzaligheid kunnen garanderen, en om het netwerk van de Schepping te helpen vervolmaken tot een systeem binnen hetwelk Gods Liefde onbelemmerd stroomt. Er is geen andere weg naar een definitieve uitbanning van de duisternis, de ellende en de chaos uit deze wereld. Alle lijden is een wrange vrucht van de zonde, het is in de Schepping gezaaid door de toegeving van het eerste mensenpaar aan de bekoring tot de erfzonde van het verzet tegen Gods Wet. Op de mensenzielen rust daarom de verantwoordelijkheid om de heiligheid in de Schepping te herstellen. Elke ziel kan hiertoe bijdragen door haar eigen contacten en relaties met alle medeschepselen te vervullen met zelfverloochenende Liefde en door elk spoor van duisternis uit haar diepste innerlijke gesteldheden te verbannen. Er is geen groter eerbetoon aan het Lijden en de Kruisdood van de Christus, en geen grotere blijk van waardering van Zijn Nalatenschap in het Verlossingsmysterie.
BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie onderrichtingen: korte onderrichtingen: de handtekening van het hart.)

Er is geen groter eerbetoon aan het Lijden en de Kruisdood van de Christus, dan door elk spoor van duisternis uit de innerlijke gesteldheid te verbannen, en dit te doen via totale toewijding aan Maria.”


 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.