zaterdag 21 juli 2018

KLIMAATCRISIS


KLIMAATCRISIS:


Bij Haar éénmalige  verschijning van de H.Maagd Maria in LA SALETTE (de eerste officieel door de rkk erkende verschijning van Maria!) op 19/9/1846 gaf Maria naast De Boodschap ook  aan elk kind een geheim.” Het geheim van Melanie werd met imprimatur van haar geestelijke begeleider Mgr. Zola gepubliceerd. In dit geheim lezen we volgende profetie, die zich in onze huidige tijden aan het vervullen is:
MAAR DAN ZAL DE NATUUR OM WRAAK ROEPEN over de mensen en zij zal van ontzetting sidderen in afwachting van wat er met de door misdaden besmeurde aarde zal gebeuren. De seizoenen zullen veranderd worden en de aarde zal slechts bedorven vruchten voortbrengen.”

Het blijkt in onze huidige wereldsituatie op vlak van het klimaat, dat onze wereld aan het afstevenen is op een soort van klimaatcrisis.’

Europa kampt de afgelopen maanden met extreme hitte en bijgevolg ook droogte
Het is overigens niet alleen hier zo. Van Europa tot Afrika, roept extreme en wijdverspreide hitte zorgen op over de evolutie van ons klimaat. Het is immers een La Niña-jaar, en dat zou tot lagere gemiddelde temperaturen moeten leiden, maar daar is in 2018 nog niks van te merken.
Half juli 2018 werden recordhoge temperaturen in een groot deel van de wereld vastgelegd, veroorzaakt door "een ongewoon langdurige en brede hittegolf" volgens weerwetenschappers.
De extreme zomer is ook in Scandinavië voelbaar. Zo krijgt Zweden over het hele land te maken met bosbranden. Er woeden zelfs verschillende branden in Lapland, het gebied boven de poolcirkel. Dat is heel uitzonderlijk, en de oorzaak is natuurlijk de extreem hete en droge zomer.
“bosbranden in Scandinavië”


 In Zweden is het al een hele tijd veel te droog, en het is ook warm in heel Scandinavië. Daar is het weer sinds mei vergelijkbaar met wat wij hier in West-Europa meemaken. In Kiruna, een stadje in het noorden van Zweden en dus in het poolgebied, werd het op 20juli 26 graden. In Centraal- en Zuid-Zweden klimt het kwik gemakkelijk naar 30 graden. Het gemiddelde is er deze maand normaal 16 graden. Voorts regent het te weinig, en dat verhoogt de kans op bosbranden.
In het noorden komen dit soort hittegolven steeds vaker voor. De poolgebieden zijn extra gevoelig en daardoor warmt het daar nog meer op dan in de rest van de wereld. 
Grote delen van het noordelijk halfrond hebben ongewoon persistente warmte gezien door sterke, aanhoudende hoogdruksystemen die een "warmtekoepel" hebben gecreëerd over een groot deel van Eurazië. "Het ongewone is de hemisferische schaal van deze hittegolf", zegt Michael Mann, directeur van het Earth System Science Center aan de Pennsylvania State University.
Het uitzonderlijk zonnige weer in Noord-Rusland heeft bosbranden veroorzaakt die 80.000 hectare bos in de buurt van de regio Krasnojarsk troffen, met dagelijkse afwijkingen van 7 graden boven het gemiddelde.
Het West-Siberische Hydromet Center heeft vijf maanden lang stormwaarschuwingen afgegeven na temperaturen van meer dan 30 graden. Klimaatwatchers vrezen dat dit weer het smelten van permafrost (=permanent bevroren bodemlaag.) versnelt, waardoor methaan vrijkomt - een veel krachtiger broeikasgas dan CO2.


Algerije heeft de warmste temperatuur ervaren die ooit betrouwbaar in Afrika is geregistreerd. Rond 13 juli 2018 rapporteerde een weerstation in Ouargla in de Sahara-woestijn in Algerije een maximale temperatuur van 51,3 graden.
Groot-Brittannië heeft ondertussen zijn derde langste hittegolf beleefd, waarbij het dak van een wetenschappelijk gebouw in Glasgow is gesmolten.
In Taiwan haalden ze op 16/7 een recordtemperatuur van 40.3 Celsius in Tianxiang. In Japan slaat momenteel ook een hittegolf toe.
Zelfs als de zon ondergaat, biedt de nacht niet de verkoelende verlichting die hij ooit deed in vele delen van de wereld. In Quriyat bijvoorbeeld, aan de kust van Oman, bleven de nachttemperaturen boven de 42,6graden Celsius, en dat is de hoogste minimumtemperatuur die ooit in de wereld is geregistreerd.
In Los Angeles braken ze ook hun nachttemperatuurrecord: op 7 juli werd het daar niet "kouder" dan 26,1 graden.In juli 2018 zei een Belgische weerkundige:

“De klimaatverstoring zorgt ervoor dat de ‘snelweg van lucht’ rond de aarde zich anders begint te gedragen. Vroeger liep die vlot door, waardoor we voortdurend een afwisseling van weer hadden. Maar nu zijn de klassieke weerpatronen verstoord. Ze blokkeren, blijven hangen en zorgen vaker voor uitzonderlijk weer.”

 Ook de weerwetenschappers zien dus dat er iets niet meer klopt! Men komt in onze huidige situatie tot volgende conclusies:

*"Twee keer erger dan we denken": opwarming klimaat  zwaar onderschat blijkt uit nieuwe studie.*ZELFS ALS WE KLIMAATDOELSTELLINGEN HALEN KUNNEN WE VERWACHTEN DAT DE ZEESPIEGEL VOOR MILLENNIA LANG ZAL BLIJVEN STIJGEN, WAT GEVOLGEN HEEFT VOOR EEN GROOT DEEL VAN DE WERELDBEVOLKING, INFRASTRUCTUUR EN DE ECONOMIE.

Wetenschappers vrezen dat weerfronten - warm en koud - vaker worden geblokkeerd als gevolg van klimaatverandering. Dat zorgt ervoor dat droogte en stormen blijven hangen, waardoor de schade die ze veroorzaken, toeneemt. Dit was een factor in de recente verwoestende overstromingen in Japan, waar ten minste 200 mensen stierven na immense regenval. Er viel daar op sommige plaatsen gedurende vier dagen elke dag ongeveer de helft regen van wat we in Ukkel(België) over een heel jaar krijgen.
De recente hoge temperaturen, intense regens en langzaam bewegende fronten zijn in overeenstemming met de voorspellingen van hoe stijgende emissies het klimaat zullen beïnvloeden.

Luid klinkt de STEM van de H.Maagd MARIA in LA SALETTE, in Haar grote BOODSCHAP:


             Maria spreekt tot de 2 kinderen


ALS MIJN VOLK ZICH NIET WIL ONDERWERPEN BEN IK GEDWONGEN DE ARM VAN MIJN ZOON TE LATEN GAAN. HIJ IS ZO ZWAAR EN ZO DRUKKEND DAT IK HEM NIET LANGER KAN TEGENHOUDEN.

Zie de boodschap van La Salette:

Zie ook het geheim van LA SALETTE:Geen opmerkingen:

Een reactie posten