zaterdag 5 mei 2018

HET WARE GELUK



HET  WARE GELUK:

 (Mariatoewijding)



De volksmond zegt dat het geluk niet van deze wereld is. Dat geldt zonder meer voor de ziel die vast in het wereldse is geworteld. Niettemin kunt u reeds tijdens uw leven op aarde een voorsmaak van het ware geluk ervaren. De sleutel tot de schatkist van het Geluk ligt in de totale toewijding aan Maria. Wie zich totaal, onvoorwaardelijk en voor eeuwig aan Maria toewijdt en die toewijding daadwerkelijk beleeft tot in alle bijzonderheden van zijn dagelijks leven, zal in de kern van zijn ziel voelen dat hij zijn ware levensdoel, zijn ware bestemming, zijn ware roeping, heeft gevonden. Deze vaststelling alleen reeds schept een steeds groeiende rust en vrede in het hart. Ontelbaar zijn de zielen die eindeloos veel tijd besteden aan de zoektocht naar de zin van het leven. Voor hem die zichzelf volkomen aan Maria heeft weggegeven, is de zoektocht ten eindeTotale en onverdeelde toewijding aan Maria is de ware levenskunst. Zij schenkt u het Ware Geluk, omdat uw ziel in deze levenshouding precies datgene vindt waarnaar zij altijd onbewust heeft verlangd, want God heeft reeds bij de schepping van de ziel in haar de behoefte gelegd om een leven te leiden dat haar klaar maakt om op elk ogenblik in Gods Hart te worden opgenomen.
De levenswijze die aan deze doelstelling het meest beantwoordt, is deze van de totale toewijding aan Maria. Maria is door de Allerhoogste voorbestemd om de Koningin van Hemel en aarde en de Meesteres van alle zielen te zijn. Op grond van Haar meesterschap, en omdat Zij de volmaakte Brug tussen God en de mensheid is, is er geen natuurlijker weg om naar God te gaan dan deze van de totale overgave van uzelf en uw hele aardse levensweg aan Maria. Zij is door God aangesteld als de Meesteres over de uitvoering van Gods Plan van Heil voor de mensenzielen. Dit Plan bestaat uit de Verlossing en heiliging van alle zielen en de grondvesting van Gods Rijk op aarde. Om deze reden is Maria door God bekleed met Zijn eigen macht, zodat ook alles wat leeft, in Haar macht is. Daarom heeft Zij ook alle macht over uw ziel en lichaam. Niettemin verwacht God van u dat u uzelf uit vrije wil aan Maria weggeeft, want pas dan kan Zij de volheid van Haar macht aanwenden om u zodanig te bewerken en te veranderen dat u nuttig kunt worden als bouwsteen in de fundering van Gods Rijk.
Maria wordt vaak afgebeeld met de wereldbol onder Haar voeten. Dit is precies het grote symbool voor Haar absolute macht over alles wat op aarde leeft. Zij zal die macht gebruiken om de wereld te bevrijden van de satan, die sedert de erfzonde de mensheid beheerst. Zo zal Zij op aarde Haar Rijk vestigen, dat tevens het Rijk van God is. U kunt de eerste vruchten van de heerschappij van Maria reeds tijdens uw leven op aarde ervaren door u voor Haar neer te werpen en jegens Haar uitdrukkelijk de gelofte af te leggen dat u Haar totaal wil toebehoren met uw hele wezen, uw hele leven en al uw doen en laten. U wordt dan als het ware tot 'gebruiksvoorwerp' in Maria’s handen, doch uw loon hiervoor in het Eeuwig Leven is niet te schatten. Als totale toegewijde van Maria werkt u rechtstreeks mee aan de verwezenlijking van Gods Werken. Alleen de mate waarin uw leven nuttig is geweest voor God, bepaalt de verdienste die u verwerft en die u toegang geeft tot de eeuwigdurende gelukzaligheid in de Hemel.
Een leven van uiterste dienstbaarheid aan Maria, de Meesteres van alle zielen, is de bestemming die God Zelf voor alle zielen heeft voorzien, omdat dit de weg is naar de verwezenlijking van Zijn Heilsplan voor de zielen. Het is uw heilige plicht om de zielen klaar te maken om ook zelf dienaren van Maria te worden, en het is de heilige plicht van alle dienaren van Maria om elkaar tot het uiterste toe te ondersteunen in de vervulling van deze vaak zo moeilijke maar zo onvergelijkbaar mooie en heilzame opdracht. De ware, totale toegewijden van Maria zijn ertoe geroepen om te dienen als fundament voor terugkeer naar de toestand van DE JONGE KERK, onmiddellijk na de Hemelvaart van Jezus: een zeer hechte groep van zielen, bruisend van geestdrift, onwankelbaar geloof, vurige Liefde en een vertederende saamhorigheid, solidariteit en onderling hulpbetoon. Deze kenmerken zullen het teken van Maria zijn, dat in de harten wordt gebrand.
Teneinde de grondvesting van het Rijk Gods op aarde te bespoedigen, is het nu de hoogste tijd dat de zielen zich als een ketting van Licht aan elkaar sluiten in totale, onvoorwaardelijke en eeuwigdurende toewijding aan de Allerheiligste Maagd Maria. Het getal van de totaal toegewijden moet vergroten, en de praktische beleving van deze toewijding aan Maria moet waarlijk diep worden. Ziedaar de enige weg naar de bevrijding van de mensheid uit de verwoestende greep van de satan. Zij die zich beklagen over de slechtheid van de wereld, kunnen daartoe de eerste bijdrage leveren, door hun houding van ontmoediging voor zichzelf ten aanzien van hun medemens te laten varen, en zich totaal aan Maria weg te geven in vurig gebed, offerbereidheid en boetvaardigheid. Leg zielen en levenswegen aan Maria’s voeten neer, opdat Zij de gelegenheid krijgt om de volheid van de macht te ontplooien die Haar door God is gegeven. Maria verlangt vurige toewijdingen, tot bevestiging van Haar macht in de harten. Maria’s Werk in deze laatste tijden is de bekroning van het Verlossingswerk van Jezus Christus. Werpt u in deemoed voor Maria neer, en geef Haar uzelf als een totale offerande. Het zijn Maria’s voeten die de mensheid voorgoed zullen bevrijden, want zo is het door God voor alle tijden beschikt.
Totale toewijding aan Maria is om nog een andere reden de grote sleutel tot de schatkist van het ware Geluk: Mariatoewijding is een ontdekkingsreis naar het diepste van uw ziel. Geen enkele andere levenswijze leidt u in die mate naar de kennis van uw ware wezen, uw zwakheden, en daardoor de punten waaraan u moet werken om het maximum uit uw menszijn te halen. Zo werkt Maria: Zij zuivert eerste de tempels waarin Zij wil leven en heersen. Deze zuivering is slechts mogelijk door bewustwording van tekortkomingen, zwakheden en vatbaarheid voor bekoringen. Daarom is een leven van totale toewijding aan Maria de ultieme weg naar een zijnstoestand die werkelijk diepe bevrediging schenkt, en een blijvende gelijkmoedigheid en vrede van hart mogelijk maakt.
God wil de mensheid terugvoeren naar de staat van heiligheid die zij bezat in Adam en Eva vόόr de erfzonde. Precies om deze reden is totale toewijding aan de Allerheiligste Maagd Maria de koninklijke weg naar God. Maria is de Onbevlekte Ontvangenis, Zij is de enige mensenziel sedert Adam en Eva die ooit zonder de erfzonde is geboren, en Zij is de enige die Haar hele leven lang de volmaakte staat van heiligheid heeft bewaard. Door totale toewijding aan Haar geeft u te kennen dat u door Haar gevormd wil worden naar Haar model, voorbeeld en gelijkenis, wat in feite een terugkeer betekent naar de oorspronkelijke staat van heiligheid die God voor de mensenzielen had voorzien.
In dit opzicht moeten wij de totale, onvoorwaardelijke en eeuwigdurende toewijding aan Maria die strikt wordt nageleefd in het leven van elke dag, beschouwen als het laatste redmiddel voor de zielen en voor de wereld als geheel. De totale, intens beleefde toewijding aan Maria is de laatste bron van het Ware Geluk. Dat is ook het wezen van de boodschap die Maria dezer dagen in Haar hoedanigheid als 'de machtige Meesteres van alle zielen' aan de mensheid komt leren in Haar openbaringen. Het verheugende bestaat vooral hierin, dat de zielen door hun Meesteres worden gemotiveerd om zelf mee te werken aan hun bevrijding.
Leven in totale toewijding aan Maria, indien deze toewijding strikt en vurig wordt beleefd, is tevens leven in volmaakte overeenstemming met Gods Wil en Gods Plannen, want Maria is de enige ziel die ooit volmaakt in Gods welbehagen heeft geleefd. Maria stelt Zich tot doel, Haar ware toegewijden te heiligen. Het is uw heilige plicht, Haar daartoe de kans te geven, door een leven in nauwgezette betrachting van alle deugden en in totale zelfverloochening voor de verwezenlijking van Gods grote Plan: de grondvesting van Zijn Rijk op aarde.
Alles wat met geloof en Ware Liefde aan Maria wordt toegewijd, wordt onttrokken aan de invloedssfeer van de satan. Om deze reden is niets beter geschikt om Licht over de wereld te brengen dan de totale toewijding aan Maria van alle zielen, elke levensweg, elke gebeurtenis, situatie en beproeving. Het krachtigst is de toewijding die door de betrokken ziel zelf met Vuur wordt beleefd. De eerste akte van toewijding kan met evenveel vrucht door een andere ziel worden uitgesproken in tegenwoordigheid van de betrokken ziel, maar de verantwoordelijkheid voor de beleving en dus ook voor de vrucht van de toewijding, berust bij de toegewijde zelf. Uzelf aan Maria toewijden, betekent de sleutels van uw wagen aan Haar geven, zodat Zij er Meesteres over wordt en zelf aan het stuur gaat zitten om uw levensreis te helpen bepalen. U geeft Haar dan alle macht over uw levensreis. Een ziel toewijden die niet bij de toewijding tegenwoordig is, betekent Maria inschakelen als verkeersregelaar of politieagente: Zij rijdt niet Zelf, Zij helpt slechts bepaalde wegen voor deze ziel vrij te maken. Vergeet nooit dat totale toewijding aan Maria een heilig verbond tussen de toegewijde en Maria is. Sluit dit verbond niet lichtvaardig, het heeft verregaande gevolgen voor uw Eeuwige Gelukzaligheid en deze van andere zielen.
Men laat geen kind geboren worden om het daarna te laten verhongeren. Welnu, totale toewijding aan Maria is een wedergeboorte voor uw ziel, en elke dag wordt van u verwacht dat u dit grote gebeuren in u opnieuw laat bekrachtigen door intens te verlangen om totaal en onverdeeld alleen aan Maria toe te behoren. Sta niet toe dat uw wedergeboorte uit Maria een doodgeboren vrucht zou blijken, of laat deze vrucht niet geboren worden om ze daarna door gebrek aan voedsel (praktische beleving van de toewijding!) te laten wegkwijnen.
Ooit werd totale toewijding aan Maria op symbolische wijze getoond in het beeld van een alleenstaande paaslelie in een dichte nevel. De bloem is de ziel, de Hemelse nevel is Maria die de bloem totaal omsluit (in Haar Hart bergt) omdat de ziel Haar wil toebehoren (zij opent zich op zoek naar het Licht.) Zodra de ziel zich totaal door Maria laat 'inpalmen' (zich tot Haar bezit verklaart), zorgt Maria dat de ziel steeds minder naar de wereld kijkt. Het is alsof Maria Haar eigendom voor de invloed van de wereld afschermt en 'een Hemels gordijn' om de ziel heen legt. De nevel brengt water van leven in de bloem en voedt haar met de niet-stoffelijke kracht van de ochtenddauw, zodat zij volkomen wordt voorbereid op het Licht van de Zon (Christus.) Opmerkelijk is, dat de bloem mij werd getoond als een paaslelie, symbool voor Verrijzenis, dus Eeuwig Leven. De ziel die zich totaal aan Maria geeft, wordt door Haar uit de wereld weggetrokken, voorbereid om de volle invloed van Jezus, het Licht der wereld, in zich op te nemen, en wordt zo tot het Eeuwig Leven gebracht.
BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie onderrichtingen: boeken: De tempel van Maria: slotbeschouwing)

"Indien de zielen de macht van toewijding aan Mij zouden begrijpen, zouden zij alles aan Mijn voeten leggen, ook zichzelf. Dan zou Ik werkelijk over alles kunnen heersen, en zou Mijn Rijk zich spoedig uitbreiden.” 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.