vrijdag 10 juli 2020

SCHEPPING VAN LIEFDE VREDE EN LICHT





EEN SCHEPPING VAN LIEFDE VREDE EN LICHT:




"God verlangt slechts een Schepping vervuld van Liefde, Vrede en Licht. Hij wil dit Plan echter verwezenlijken via de handen, harten, geesten en de vrije wil van mensenzielen.
De Schepper brandt in elke mensenziel een basisopdracht die de ziel wordt geacht, in de loop van de haar toegemeten levenstijd op aarde in de hoogst mogelijke graad te vervullen, en wel in overeenstemming met Zijn verwachtingen en in volkomen naleving van de Goddelijke Wet.
Elke mensenziel op aarde is op zoek naar Geluk. Geluk op aarde is geen fictie, het bestaat wel degelijk, doch het is de vrucht van een boom die slechts vruchtbaar kan worden in de mate waarin hij zich kan voeden uit een bodem in dewelke de Goddelijke Genade bruiloft kan sluiten met de oprechte wil van de ziel om Gods Wet van de ware zelfverloochenende Liefde tot het uiterste te beleven. Anders uitgedrukt: Het Geluk is het levensparfum dat door elke ziel wordt nagestreefd, doch dat slechts uit één enkele bloem kan worden gewonnen: De bloem van de ware, zelfverloochenende Liefde. Zo heeft de Schepper het bestemd: Het Geluk is het erfdeel van de ziel die zich vrijwillig, spontaan, onvoorwaardelijk en volhardend één maakt met de Wil van God, en deze eenheid van wil kan slechts via één enkele weg tot stand worden gebracht: De weg van de volkomen naleving van Gods Wet van de Ware Liefde.
God heeft Zijn Schepping gemaakt als een netwerk. Elk van de miljarden schepselen die de wereld bevolken, vormt een knooppunt in dit netwerk. Alle knooppunten zijn onderling met elkaar verbonden door kanalen. Via deze kanalen stuurt God onophoudelijk de kracht van het Leven doorheen het netwerk. Deze levenskracht bestaat uit de Goddelijke Liefde. De Goddelijke Liefde is tezelfdertijd de essentie, het wezen, en de brandstof van het Leven.
Ziehier aldus de levensopdracht van elke mensenziel: Zij moet het netwerk van de Schepping precies in de toestand trachten te bewaren, in dewelke God het heeft gemaakt en bedoeld, dit wil zeggen: In de toestand van volkomen harmonie tussen alle elementen ervan, de toestand die Hij zo heeft ingesteld en die Hij door alle ingrepen van Zijn Genade en Zijn Voorzienigheid zo tracht te bewaren omdat precies deze toestand een vlekkeloze stroming van de volheid van het Leven waarborgt. De ziel kan deze opdracht slechts volbrengen in de mate waarin zij de ware zelfverloochenende Liefde laat stromen naar al haar medeschepselen, met andere woorden naar alle medemensen, alle dieren, en zelfs alle andere elementen van de levende natuur.

BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat

(Zie  onderrichtingen: korte onderrichtingen: HET WARE GELUK ALS PARFUM UIT DE BLOEM VAN DE WARE LIEFDE.)

https://www.maria-domina-animarum.net/

 


“De Schepping in de toestand van volkomen harmonie tussen alle elementen trachten te bewaren, en te herstellen.”



 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.