vrijdag 31 juli 2020

WAAROM ZOVEEL KWAAD?



WAAROM ZOVEEL KWAAD?


"God is Licht, en er is in Hem geen spoor van duisternis!"


De laatste tijd ben ik al verschillende malen geconfronteerd met de bedenking (of vraag) die mensen stellen, namelijk van waar komt al dat kwaad dat we nu toch al een hele tijd meer en meer zien in onze wereld. (Het is al jarenlang dat we zien op alle vlakken in de maatschappij er etterbuilen aan het uitbarsten zijn!)  Zien dat er kwaad aanwezig is, is belangrijk, er zijn echter ook mensen die hun ogen en hun oren sluiten voor het kwade, men wil er niks over horen. Het is inderdaad gemakkelijker om je hoofd in het zand te steken en te doen alsof er niks aan de hand is. Leven in de duisternis, waar je niks ziet of hoort is nu eenmaal comfortabeler dan te worden geconfronteerd met de werkelijkheid. Nog erger is het gesteld met degenen die het kwade goed noemen of omgekeerd:
Wee hun die het kwade goed noemen en het goede kwaad; die duisternis voorstellen als licht en licht als duisternis; die bitter doen doorgaan voor zoet en zoet voor bitter. Wee hun die in eigen oog wijs zijn en in eigen oordeel verstandig.” (Jesaja5: 20-21)

 Maar God verdraagt geen duisternis (en dus mogen we als kinderen van het Licht ook niet toestaan dat er duisternis aanwezig is in onszelf of onze medemens.) “Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht, er is in hem geen spoor van duisternis.”  (1Johannes 1:5)

… God is het kwaad aan het oordelen. Daarom wordt alles openbaar

Doordat het kwaad geoordeeld wordt en openbaar wordt gemaakt, krijgt het geen kans om te blijven bestaan, om stand te houden! God wil onze wegen helder en zuiver maken…om zijn rijk van gerechtigheid en heiligheid tot stand te laten komen (Zijn wil zal geschieden op aarde, zoals in de hemel!)God is het kwaad aan het oordelen. Daarom wordt openbaar.
De afgelopen jaren en decennia’s zien we in de wereld meer en meer kwaad opduiken. God staat dit toe dat dit gebeurt.  (dat het geopenbaard wordt!) Daarmee heeft God een bedoeling! De mens heeft zich in het verleden massaal afgekeerd van God, en de logica volgens Gods Woord is: “men zal oogsten wat men zaait.” Men heeft zich van God (en zijn werken) afgekeerd, dat is de reden waarom we NU in de wereld zoveel kwaad zien, het is de oogst van wat we gezaaid hebben!

 Om die reden kwam de hemel ons ook Waarschuwen reeds 2 eeuwen geleden in 1846 bij monde van de H.Moeder Gods Maria in LA SALETTE, waar Maria in haar boodschap uitdrukkelijk vroeg dat de mensheid zich zou onderwerpen aan God!
Maria zegt er tot ons:
ALS MIJN VOLK ZICH NIET WIL ONDERWERPEN BEN IK GEDWONGEN DE ARM VAN MIJN ZOON TE LATEN GAAN, HIJ IS ZO ZWAAR EN ZO DRUKKEND DAT IK HEM NIET LANGER TEGENHOUDEN KAN.”

 Door nu het kwaad zo duidelijk te zien, zullen de mensen stap voor stap terug gaan beseffen hoezeer ze God terug nodig hebben. Wat de duisternis gepland heeft ten kwade zal door God geweldig ten goede gebruikt worden.

Het uitbouwen van de maatschappij, zonder God, zal voor de mens uitdraaien op een fatale mislukking!

De toekomst is dus mooi. Maar we moeten vertrouwen hebben in Hem die alle macht heeft in de hemel en aarde en die door alles heen Zijn koninkrijk uitbreidt. Er is hoop, en er is dus een overvloed van leven voor ons weggelegd! Jezus zal terugkeren in onze wereld. Niet fysiek, (Zijn eerste komst was lichamelijk, zijn 2 é komst zal geestelijk zijn.)
 Maar in miljoenen harten van mensen die juist hierdoor Hem zullen vinden. Niets en niemand zal het werk van herstel van Gods schepping kunnen tegenhouden.

Maria voorspeldt in het ‘geheim van La Salette:
 “Dan zal er vrede zijn, de verzoening van God met de mensen Jezus Christus zal gediend, geëerd en verheerlijkt worden. De liefde zal overal bloeien.” Dan zal de nieuwe tijd op aarde aangebroken zijn, het herstel zal dan voltooid zijn en het kwade voor eeuwig verslagen!
 Maar voordat we dit te zien krijgen  zullen we nog door een nacht van duisternis en verwarring moeten gaan… en wellicht in de komende tijden nog meer kwaad te zien krijgen. Bereid uzelf voor op moeilijke tijden (zorg ervoor dat uw geloof stevig verankerd is aan de 2 zuilen Jezus en Maria!) Wapen uzelf en wees waakzaam! Blijf trouw aan uw krachtige wapen: HET GEBED!


Barmhartig is Hij van geslacht tot geslacht voor hen die Hem vrezen. Hij toont de kracht van zijn arm; slaat trotsen van hart uiteen. Heersers ontneemt Hij hun troon, maar verheft de geringen.  Die hongeren overlaadt Hij met gaven, en rijken zendt Hij heen met lege handen.  Zijn dienaar Israël heeft Hij zich aangetrokken,  gedachtig zijn barmhartigheid voor eeuwig jegens Abraham en zijn geslacht, gelijk Hij had gezegd tot onze vaderen.'  
(Luas 1: 50-55)

Want de Heer heeft ons het volgende opgedragen: 'Ik heb je bestemd tot een licht voor alle volken om redding te brengen, tot aan de uiteinden van de aarde.”
(Handelingen 13:47)

Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven.” (Matteus 5:14)

Christenen zijn geroepen om het Licht van God te laten schijnen in plaats van het te laten overwoekeren door de daden van de bozen in deze wereld!

Loop niet in een en hetzelfde span met ongelovigen. Wat is de verwantschap tussen gerechtigheid en wetteloosheid? Wat heeft licht met duisternis te maken?” 
(2 Korintiers6: 14)

“Hij onthult diepe, verborgen dingen,
hij weet wat in duister is gehuld,
en het licht woont bij hem.”
(Daniel 2:22)

“Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht.”
(1Petrus2:9)

Nog te veel christenen nemen een afwachtende houding aan, men verwacht dat God zelf het wel zal oplossen… dat is juist de reden  waarom er niks verandert!

KOM OP sta op slaper en ontwaak uit de duisternis en leef in het Licht!



HEER, God van de hemelse machten, keer ons lot ten goede,
toon uw lichtend gelaat en wij zijn gered.” (Psalm 80:20)
                                           
  “De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.           (Deuteronomium31: 8)

“De Heer zal er op uittrekken als een held. Als een krijger zal Hij verlangen naar de strijd. Hij zal juichen en het uitschreeuwen. Hij zal zijn vijanden overwinnen. De Heer zegt: "Ik heb aldoor gezwegen. Ik heb Mij aldoor ingehouden en niets gezegd. Maar nu zal Ik luid schreeuwen. Ik ga ze verwoesten en vernietigen. Ik zal bergen en heuvels verschroeien zodat alle planten daarop verdorren. Ik zal rivieren laten verdwijnen en plassen laten opdrogen. En Ik zal de blinde mensen leiden op een weg die ze niet kenden. Ik zal hen brengen over wegen waar zij niets vanaf wisten. Ik zal het donker voor hen veranderen in licht. Ik zal de weg voor hen vrijmaken. Deze dingen zal Ik voor hen doen. En Ik zal hen niet verlaten! De mensen die op hun afgoden vertrouwden, zullen vluchten. De mensen die tegen hun afgoden zeiden: 'Jullie zijn onze goden,' zullen bedrogen uitkomen en voor schut komen te staan.    
(Jesaja 42: 13-17)

" Doe niet mee met de slechte dingen van de duisternis. Brengt ze liever aan het licht. Want de dingen van de duisternis worden stiekem gedaan – en ze zijn bijna te erg om hardop te noemen. Maar alle slechte dingen die in het licht worden gebracht, worden zichtbaar. En de dingen die zichtbaar worden, worden licht. Daarom zegt God: Word toch wakker, jij die slaapt! Sta op uit de dood! Dan zal het licht van Christus op je schijnen!" (Efeze 5:11-14)

Wie ontzag heeft voor de HEER haat het kwaad.
Ik verafschuw trots en hoogmoed,
leugens en het kwaad.” (Spreuken 8:13)
Wie ontzag heeft voor de HEER haat het kwaad.
Ik verafschuw trots en hoogmoed,
leugens en het kwaad.”
(Spreuken 8:13)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.