zondag 3 december 2017

OVENS VAN HEILIG VUUR


OVENS VAN HEILIG VUUR:

"Laat uw ziel worden tot een oven van heilig vuur."

Mariatoewijding: beproevingen maken tot Vuur van de Ware Liefde tot God en tot alle schepselen:
"Lieve zielen, ieder van jullie heeft het moeilijk. De duisternis neemt niet alleen toe in de natuur, doch vooral in de harten. De gehechtheden aan alles wat werelds en dus vergankelijk is, hebben de wereld tot een chaos gemaakt, die het leven in de wereld zinloos laat schijnen. Niettemin heeft alles voor God een diepe zin, en ieder van jullie kan leren zien dat alles wat jullie meemaken, een vaste en noodzakelijke plaats heeft binnen het groot Plan dat God heeft voor het Eeuwig Heil van elke ziel die zich klaarmaakt om een wieg te zijn voor de geboorte van het Ware Licht. Ik wil jullie een gelijkenis voorhouden:
Gods Rijk is als een reusachtig woud met ontelbare bomen die met al hun zaden, bloesems en vruchten getuigen van Gods grootheid. Telkens op de wereld een zonde wordt bedreven, valt een boom of een boompje neer. Elke boom is drager van de kracht van het Goddelijk Leven. Door elke zonde wordt de stroming van het Goddelijk Leven in de Schepping gehinderd, en verliest een boom zijn levenskracht. Omdat het woud van Gods Rijk constant gezuiverd moet worden, zoekt Gods Voorzienigheid voor elke gevallen boom een ziel, die deze boom krijgt als een geschenk om er iets mee te doen voor haar eigen heiliging, voor de voltooiing van de verlossing van andere zielen, voor de instandhouding van de stroming van het Goddelijk Leven, en tot verheerlijking van Gods grootheid. Dit geschenk heet ‘beproeving’ en draagt de handtekening van de Goddelijke Verlosser, Jezus Christus.
Telkens een ziel een gevallen boom toebedeeld krijgt, ervaart zij dit als een kruis, een last. Doet zij met dit Goddelijk geschenk niets, dan blijft deze last op haar drukken. Aanvaardt zij dit geschenk door haar bereidheid, er iets mee te doen voor haar eigen Heil en het Heil van de hele Schepping, dan is het alsof zij deze boom in blokken brandhout hakt. Hierdoor wordt de last reeds verlicht, omdat elk blok hout reeds beter handelbaar is. Waarlijk nuttig wordt het echter pas wanneer deze blokken hout in de oven van de ziel worden geworpen. Dit gebeurt zodra de ziel een beproeving omhult met het Vuur van de Ware Liefde tot God en tot alle schepselen. Een beproeving wordt mede verzwaard door de elementen van zondigheid die erdoor uitgeboet moeten worden.
Zo kan de ziel blok na blok, boom na boom, van haar beproevingen laten opbranden door Liefde, overgave en toewijding. Het resultaat is productie van warmte en Licht, waardoor de ziel zelf een toenemende innerlijke vrede en geborgenheid begint te ervaren, en ook de kilte en duisternis in andere zielen bestreden wordt. Zo zal de ziel die in ware toewijding aan Mij leeft, ervaren hoezeer Ik het Vuur van haar goede wil en haar overgave aanwakker met de vlammen uit Mijn eigen Hart, om van haar een bron van Vuur te maken dat nooit meer dooft.
Zalig de ziel die door God wordt aangetroffen als een Vuur waaraan Hij boom na boom kan toevertrouwen tot compensatie van de zonden der wereld, want deze ziel draagt bij tot de zuivering van de Schepping en tot de verwarming en verlichting van Gods Rijk op aarde. Het Vuur van de Liefde en de toewijding brengt warmte en Licht over de Schepping, en samen met de boomstammen kan de ziel tevens haar eigen tekortkomingen en misstappen toevertrouwen aan dit Vuur. De as die na de verbranding overblijft, wordt in het woud van Gods Rijk uitgestrooid, want zij draagt het zaad van Liefde en goede wil tot bevruchting van zielen.
Zielen, jullie beproevingen zijn niet zinloos. Laat Mij jullie helpen, ovens van heilig Vuur te worden en te blijven, door al jullie beproevingen aan Mij toe te wijden. Nu zien jullie nog niet altijd wat dit betekent, later zullen jullie zien hoeveel bomen jullie voor God hebben verbrand door de aanvaarding en toewijding van jullie kruisen, en door de Liefde voor Gods Plannen en Werken".

BRON: Maria Domina Animarum Apostolaat
(Zie openbaringen,  20 december 2009)

“Verbrand uw beproevingen in de oven van uw ziel, zodat ze worden tot LICHT en WARMTE voor  God en voor uw medeschepselen!”





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.